Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Brassói aprópecsenye recept

Brassói aprópecsenye
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéshús
    • 1,5 kg burgonya
    • 5-6 ek étolaj vagy 1 ek sertészsír
    • 7-8 gerezd fokhagyma
    • 2 tv paprika, vagy lecsóalap
    • 1 tk fűszersó

    Hús előkészítéséhez:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 tk fokhagymakrém, vagy 4-5 gerezd fokhagyma
    • 3 babérlevél
    • 10 szem egész bors
    • 1 tk só

    Elkészítése:

    A húst diónyi kockákra vágjuk. Egy edénybe téve felöntjük vízzel, és a hozzávalókkal együtt lassú tűzön kb. 80 percet főzzük.

    Ez alatt a burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, kockára vágjuk, és az olajjal, vagy zsírral vastagon kikent tepsibe tesszük. Összeforgatjuk, és fűszersóval beszórjuk.
    Rátesszük a hasábra vágott tv paprikát, vagy a lecsóból óvatosan kiszedett paprika és paradicsom darabokat, ezután az előfőzött húst is elrendezzük a tetején. Végül őrölt borssal és kevés sóval meghintjük, és néhány gerezd fokhagymával gazdagítjuk.

    190 fokos sütőbe tesszük, és 40-50 percet sütjük. Ez alatt széles szedőkanál segítségével legalább kétszer óvatosan átforgatjuk, hogy piruljon!

    Amikor elkészült az étel, meghintjük őrölt borssal és 1-2 gerezd nagyon apróra vágott fokhagymával. Lefedjük, és pár percet hagyjuk, hogy átjárják az ízek!

    Friss kenyérrel és savanyúsággal még forrón tálaljuk!

    A brassói aprópecsenye kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 131 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 11 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá