Brassói aprópecsenye

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Brassói aprópecsenye

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús
  • 1,5 kg burgonya
  • 5-6 ek étolaj vagy 1 ek sertészsír
  • 7-8 gerezd fokhagyma
  • 2 tv paprika, vagy lecsóalap
  • 1 tk fűszersó

Hús előkészítéséhez:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk fokhagymakrém, vagy 4-5 gerezd fokhagyma
  • 3 babérlevél
  • 10 szem egész bors
  • 1 tk só

Elkészítése:

A húst diónyi kockákra vágjuk. Egy edénybe téve felöntjük vízzel, és a hozzávalókkal együtt lassú tűzön kb. 80 percet főzzük.

Ez alatt a burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, kockára vágjuk, és az olajjal, vagy zsírral vastagon kikent tepsibe tesszük. Összeforgatjuk, és fűszersóval beszórjuk.
Rátesszük a hasábra vágott tv paprikát, vagy a lecsóból óvatosan kiszedett paprika és paradicsom darabokat, ezután az előfőzött húst is elrendezzük a tetején. Végül őrölt borssal és kevés sóval meghintjük, és néhány gerezd fokhagymával gazdagítjuk.

190 fokos sütőbe tesszük, és 40-50 percet sütjük. Ez alatt széles szedőkanál segítségével legalább kétszer óvatosan átforgatjuk, hogy piruljon!

Amikor elkészült az étel, meghintjük őrölt borssal és 1-2 gerezd nagyon apróra vágott fokhagymával. Lefedjük, és pár percet hagyjuk, hogy átjárják az ízek!

Friss kenyérrel és savanyúsággal még forrón tálaljuk!