Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

8 nagyszerű főfogás az ünnepi menüben

Dátum: 2023-11-30 / Írta: Budai István / Látták: /

Az ünnep ne az ajándékokról szóljon, hanem arról, hogy kellemesen eltöltsük azt a szeretteink körében, finom ételeket és italokat fogyasztva. Ehhez mutatunk nem mindennapi ízvilágú főételeket, amiket bátran elkészthetnek kezdő konyhatündérek is.




  • 1. Burgundi marharagu

    Hozzávalók:

    1. 15 dkg kolozsvári szalonna
    2. 1-1,5 kg marhahús (nem kell a legdrágább, minél inasabb, annál jobb)
    3. 1 nagy fej vöröshagyma
    4. 2 gerezd fokhagyma
    5. 2-3 szál kakukkfű
    6. só, bors
    7. 1 ek paradicsompüré
    8. 2 ek liszt
    9. 2 szál sárgarépa
    10. 1 szárzeller

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    2. Sütőben főtt, töltött káposzta füstölt csülökkel

    Hozzávalók:

    1. 1,3 kg darált sertésdagadó
    2. 2 kisebb, apró kockára vágott vöröshagyma
    3. 4-5 gerezd zúzott fokhagyma
    4. 1 tojás (elhagyható)
    5. 1 kk őrölt bors
    6. 1 tk só
    7. 1 nagy ek fűszerpaprika
    8. 20 dkg rizs vagy gersli (ki mivel szereti)

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    3. Gesztenyével, aszalt szilvával töltött csirke

    Hozzávalók:

    1. 6 szelet csirkemell filé
    2. só ízlés szerint
    3. bors ízlés szerint
    4. 25 dkg gesztenyemassza (natúr)
    5. 1 tejben áztatott zsemle
    6. aszalt szilva ízlés szerint
    7. 2 dl vörösbor

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    4. Csirkemell őzgerincben

    Hozzávalók:

    1. 80 dkg csirkemell
    2. 40 dkg bacon
    3. 20 dkg sajt
    4. 2 tojás
    5. 1 csomag petrezselyemzöld
    6. 4-5 evőkanál tejföl
    7. 3 evőkanál liszt
    8. 2 kávéskanál só
    9. bors

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    5. Gyömbéres, áfonyás csirkemell

    Hozzávalók:

    1. 1 dl tej
    2. 30 dkg csirkemell filé
    3. 1 tk só
    4. 1 tk törött bors
    5. csipetnyi gyömbér
    6. csipetnyi szerecsendió
    7. 10 dkg aszalt áfonya (szilvával is helyettesíthető, de csináltam már barackkal is)
    8. 10 dkg mazsola
    9. 3 dl fehérbor
    10. 30 dkg füstölt sajt
    11. 8 szelet bacon

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    6. Vörösboros töltött pulykatekercs

    Hozzávalók:

    1. 1 kg pulykamell
    2. 1 csomag szeletelt bacon
    3. aszalt szilva
    4. füstölt sajt
    5. bors
    6. olívaolaj
    7. 2-3 dl vörösbor

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    7. Szürkeharcsa paprikás

    Hozzávalók:

    1. 1 kg szürkeharcsa
    2. 20 dkg füstölt szalonna
    3. 4 közepes fej vöröshagyma
    4. 3 gerezd fokhagyma
    5. 2 közepes paprika
    6. 2 nagyobb paradicsom
    7. 1 evőkanál törött paprika
    8. ízlés szerint só
    9. ízlés szerint bors
    10. ízlés szerint bors
    11. 1 evőkanál tejföl
    12. 2 evőkanál 30 %-os főzőtejszín
    13. 1 csapott evőkanál finomliszt

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    8. Tárkonyos csirkemáj baconbe göngyölve

    Hozzávalók:

    1. 1/2 kg csirkemáj
    2. 20 dkg bacon (10-11 szelet)
    3. 5-6 szál friss tárkony
    4. 1 kk só vagy ételízesítő
    5. 4 gerezd fokhagyma
    6. 1 kk fehér bors
    7. 1 dl étolaj
    8. fogvájó a rögzítéshez

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Szólj hozzá