1. Burgundi marharagu
Hozzávalók:
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 1-1,5 kg marhahús (nem kell a legdrágább, minél inasabb, annál jobb)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 szál kakukkfű
- só, bors
- 1 ek paradicsompüré
- 2 ek liszt
- 2 szál sárgarépa
- 1 szárzeller
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Sütőben főtt, töltött káposzta füstölt csülökkel
Hozzávalók:
- 1,3 kg darált sertésdagadó
- 2 kisebb, apró kockára vágott vöröshagyma
- 4-5 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tojás (elhagyható)
- 1 kk őrölt bors
- 1 tk só
- 1 nagy ek fűszerpaprika
- 20 dkg rizs vagy gersli (ki mivel szereti)
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Gesztenyével, aszalt szilvával töltött csirke
Hozzávalók:
- 6 szelet csirkemell filé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 25 dkg gesztenyemassza (natúr)
- 1 tejben áztatott zsemle
- aszalt szilva ízlés szerint
- 2 dl vörösbor
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Csirkemell őzgerincben
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- 40 dkg bacon
- 20 dkg sajt
- 2 tojás
- 1 csomag petrezselyemzöld
- 4-5 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 2 kávéskanál só
- bors
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Gyömbéres, áfonyás csirkemell
Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 30 dkg csirkemell filé
- 1 tk só
- 1 tk törött bors
- csipetnyi gyömbér
- csipetnyi szerecsendió
- 10 dkg aszalt áfonya (szilvával is helyettesíthető, de csináltam már barackkal is)
- 10 dkg mazsola
- 3 dl fehérbor
- 30 dkg füstölt sajt
- 8 szelet bacon
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
6. Vörösboros töltött pulykatekercs
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell
- 1 csomag szeletelt bacon
- aszalt szilva
- füstölt sajt
- só
- bors
- olívaolaj
- 2-3 dl vörösbor
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
7. Szürkeharcsa paprikás
Hozzávalók:
- 1 kg szürkeharcsa
- 20 dkg füstölt szalonna
- 4 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 közepes paprika
- 2 nagyobb paradicsom
- 1 evőkanál törött paprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint bors
- 1 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál 30 %-os főzőtejszín
- 1 csapott evőkanál finomliszt
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
8. Tárkonyos csirkemáj baconbe göngyölve
Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemáj
- 20 dkg bacon (10-11 szelet)
- 5-6 szál friss tárkony
- 1 kk só vagy ételízesítő
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kk fehér bors
- 1 dl étolaj
- fogvájó a rögzítéshez