Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A 8 legfinomabb ünnepi aprósütemény

Dátum: 2017-03-29 / Írta: Budai István / Látták: 281070 /

Ha ezek közül választasz, nem érhet majd csalódás!




  • 1.  A legpuhább linzer

    linzer

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg liszt
    2. 20 dkg margarin vagy vaj
    3. 10 dkg vaníliás porcukor (én kávédarálón itthon ledarálom a cukrot és vaníliás cukrot, ehhez 1 cs vaníliás cukrot használok)
    4. 1 tojás sárgája
    5. 1 tk sütőpor
    6. fél narancs és fél citrom reszelt héja
    7. csipet só

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    2. Isler

    isler

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg liszt
    2. 25 dkg margarin
    3. 10 dkg darált mogyoró
    4. 10 dkg porcukor
    5. 1 csomag vaníliás cukor
    6. 1 ek rum
    7. 1 tojássárgája
    8. csipet só
    9. reszelt citromhéj

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    3. Néró

    nero

    Hozzávalók:

    1. 25 dkg liszt
    2. 15 dkg vaj
    3. 15 dkg porcukor
    4. 5 tojássárgája
    5. 1 csomag vaníliás cukor
    6. 1 citrom reszelt héja

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    4. Omlós keksz mogyorókrémmel

    mogyorkremes

    Hozzávalók:

    1. 12,5 dkg vaj
    2. 4 dkg porcukor
    3. 22 dkg liszt
    4. 3 dkg étkezési keményítő
    5. 1 tk sütőpor
    6. csipet só
    7. 1 csomag vaníliás cukor
    8. 3 tojássárgája
    9. mogyorókrém az összeragasztáshoz

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    5. Mazsolás diós kifli

    kiflik

    Hozzávalók:

    1. 5 dkg őrölt mazsola
    2. 5 dkg őrölt dió
    3. 30 dkg liszt
    4. 15 dkg vaj
    5. 2 tojássárgája
    6. 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
    7. 1 tk sütőpor
    8. 1 ek tejföl
    9. 10 dkg ét tortabevonó
    10. vaníliás porcukor a bevonathoz

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    6. Lekváros papucs

    papucs

    Hozzávalók:

    1. 25 dkg margarin
    2. 30 dkg liszt
    3. 4 evőkanál víz
    4. 1 evőkanál 10 %-os ecet
    5. szilvalekvár

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    7. Krémes diós rudacskák

    diosrudacskak

    Hozzávalók:

    1. 25 dkg liszt
    2. 1 késhegynyi sütőpor
    3. 10 dkg darált dió
    4. 10 dkg porcukor
    5. 20 dkg margarin
    6. 10 dkg porcukor
    7. 10 dkg margarin
    8. 5 dkg darált dió

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    8. Mandulamag

    mandulamag

    Hozzávalók:

    1. 40 dkg liszt
    2. 25 dkg margarin
    3. 15 dkg darált törökmogyoró/dió
    4. 15 dkg porcukor
    5. 2 ek cukrozatlan kakaópor
    6. 3 dl tej
    7. 1 tasak vaníliás puding
    8. 15 dkg margarin
    9. 10 dkg porcukor
    10. 0,5 üvegcse zöld mandulaaroma

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    9. Non plus ultra

    nonplus

    Hozzávalók:

    1. 320 g liszt
    2. 280 g margarin
    3. 2 csomag vaníliás cukor
    4. 2 tojássárgája
    5. 3 tojásfehérje
    6. 200 g porcukor

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    10. Omlós szilvalekváros rudacskák

    szilvalekvaros

    Hozzávalók:

    1. 40 dkg liszt
    2. 1 csipet só
    3. 25 dkg margarin
    4. 20 dkg tejföl
    5. 1 közepes üveg szilvalekvár
    6. 1 ek porcukor a szóráshoz

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    11. Kókuszos szivek

    szivek

    Hozzávalók:

    1. 4 db tojás
    2. 2 dl cukor
    3. 3 dl liszt
    4. csipet só
    5. 4 ek napraforgó olaj
    6. 1/2 tk szódabikarbóna
    7. 1 ek kókuszreszelék
    8. 4 ek olaj
    9. 3 ek liszt
    10. 3 dl tej
    11. 10 dkg (fél cs) kókuszreszelék
    12. ízlés szerint cukor

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    12. Egyszerű zserbó kiflik

    zserbo

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg liszt
    2. 1 nagy csipet só
    3. 25 dkg margarin
    4. 1,5 dl tejföl
    5. 10 dkg darált dió
    6. 4 púpos ek sárgabarack lekvár
    7. 3 dkg reszelt étcsokoládé

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Szólj hozzá