Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes diós rudacskák recept

Krémes diós rudacskák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 1 késhegynyi sütőpor
    • 10 dkg darált dió
    • 10 dkg porcukor
    • 20 dkg margarin

    Töltelékhez:

    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg margarin
    • 5 dkg darált dió

    Elkészítése:

    Egy tálban elkeverjük a liszttel a sütőport, a darált diót, a porcukrot és összedolgozzuk a margarinnal.

    Folpackba csomagolva egy órát a hűtőben pihentetjük.

    A sütőt előmelegítjük. Két tepsit készítünk sütőpapírral.

    Egy kis fém rudacska formát folpackkal kibélelünk és egy kevés tésztát belenyomunk.

    A formából kifordítjuk és a sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk egy kevés helyet hagyva közöttük.

    170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük.

    A tepsin hagyjuk teljesen kihűlni, mert még forrón nagyon puha és deformálódik.Közben a krémhez a margarint simára keverjük a porcukorral és a darált dióval.

    A kihűlt rudakból 1-1 darabot egy kis kanálnyi krémmel összeragasztunk, majd porcukorral meghintjük.

    Tipp:

    Sokféle süti formám és kiszúróm rejtőzik a szekrényben. Ezt a rudacskát még eddig nem használtam, bár jó rég együtt vásároltam a kifli és a diócska formákkal. Nagyon egyszerű és krém nélkül is puha, finom süti. Tojást nem tartalmaz, viszonylag sokáig eláll. Ha előre szeretnénk dolgozni, akkor a megsült és kihűlt sütiket érdemes légmentesen elzárni, majd a fogyasztás előtti napon megtölteni a krémmel.
    Akinek nincs ilyen rudacska, akár kifli formával is készítheti, vagy csak simán rudakat sodorva is megsüthető és tölthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá