Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lekváros papucs recept

Lekváros papucs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg margarin
    • 30 dkg liszt
    • 4 evőkanál víz
    • 1 evőkanál 10 %-os ecet

    Töltelék:

    • szilvalekvár

    Díszítéshez:

    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A tésztához valókat gyorsan kézzel összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük másnapig. (12-20 órára)

    Másnap a tésztát ízléstől függően 3 vagy 5 mm vastagra nyújtjuk, majd 2 ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, hosszában és keresztben, így kis nézeteket kapunk. Ezek közepébe kevés lekvárt teszünk (a szatmári szilvalekvárban nincs cukor, így sütés közben nem folyik ki).

    A kis négyzetek két csücskét összenyomjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben világosra sütjük.

    A sütőből kivétel után melegen meghintjük a vaníliás porcukorral.

    Tipp:

    Ha baracklekvár teszünk bele, akkor a tésztát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és félhold alakúra hajtjuk, oldalait lenyomkodjuk, hogy sütés közben ne folyjon ki a lekvár. Világosra sütjük és melegen meghempergetjük a vaníliás porcukorban. Ekkor egy kicsit több porcukor kell! (15 dkg + 3 cs vaníliás cukor)

    Vaníliás félhold is lehet a neve.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá