1 . Tejszínes-gombás pulykamell
Hozzávalók:
- 20 dkg farfalle durum tészta
- 40 dkg pulykamell
- egy üveg gomba
- 2 dl 30 %-os tejszín
- 10 dkg teavaj
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- frissen őrölt bors
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Mexikói sörös-babos pulykaragu
Hozzávalók:
- 500 g pulykamellfilé
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- 2,5 dl kukorica sör
- 1 evőkanál sűrített paradicsomkrém
- 1 doboz vörösbab konzerv
- 1 doboz kukorica konzerv
- 1 lime
- 1 kávéskanál keserű kakaópor
- só, őrölt fekete bors
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Paradicsomos sajtos tészta
Hozzávalók:
- 25 dkg penne tészta
- 1 kg paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 marék friss bazsalikom
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehér bors (ízlés szerint)
- 1 tk cukor
- 20 dkg reszelt sajt (pl. edami, trappista…)
- 2-3 ek olívaolaj
A recept ide kattintva folyatódik! »»»
4. Mozzarellás zöldséges pulykamell
Hozzávalók:
- egy szelet pulykamellfilé (kb 10 dkg)
- fél tasak mirelit finom főzelék keverék
- egy paradicsom
- 2-3 karika kápia paprika
- só,bors
- 10-12 dkg mozzarella
- kakukkfű, lestyán, só, bors
- egy evőkanál olívaolaj+ a tál kikenéséhez
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Háromsajtos-csirkés tészta
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemell filé
- 3 ek olaj
- 1 kk só
- 1 nagy csipet bors
- 40 dkg tészta (nálam most olasz csavart)
- 3 dl főzőtejszín (20%-os)
- 1 tömlős sajt (nálam füstölt sajtos, 10 dkg)
- 2 dkg parmezán sajt
- 15 dkg trappista sajt
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Csirkés spenótos spagetti
Hozzávalók:
- 200 g spagetti tészta
- 25 dkg csirkemell
- só, bors ízlés szerint
- 2 tk szójaszósz
- olaj
- 85 g bébispenót
- 250 g hámozott, darabolt paradicsom (akár konzerv is)
- 2 dl jó sűrű tejszín
- 2-3 szelet bacon
- 10-15 dkg reszelt sajt
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Zöldséges rizses csirkecomb
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkecomb felső
- 2 fej vöröshagyma
- 450 g sárgarépa-borsókeverék (fagyasztott)
- 250 g rizs
- 3 db babérlevél
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 2 ek zsír
- 1 leveskocka