Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

7 laktató téli leves, amit imádni fogsz

Dátum: 2019-12-08 / Írta: Budai István / Látták: 979 /

A téli zimankó legjobb ellenszere egy tál forró leves!




  • 1 . Májgombóc leves

    Hozzávalók:

    1. 4 szál sárgarépa
    2. 1 zsenge karalábé
    3. 1 fej vöröshagyma
    4. 1 csokor friss petrezselyemlevél
    5. 2 szál zellerlevél
    6. 1 fehér húsú paprika
    7. 3 krumpli
    8. 1 tk só
    9. 1 kk bors
    10. 1 tk házi készítésű darált paprika

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Tejszínes-tárkonyos ragu leves

    Hozzávalók:

    1. 50-75 dkg csirkemell
    2. 10-20 dkg füstölt szalonna
    3. 1 fej vöröshagyma
    4. 2-3 szál répa
    5. 2 szál zöldség
    6. borsó
    7. kukorica
    8. gomba (ízlés szerint)
    9. 2,5 dl főzőtejszín
    10. 5 dl tej
    11. 1 ek liszt
    12. 1 csomag tárkony
    13. 2-3 db. babérlevél
    14. só, bors
    15. citrom
    16. 1-2 db főtt tojás

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Palóc leves

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg báránycomb
    2. 2 ek póréhagyma
    3. 1 paprika
    4. 1-2 karika csípős paprika
    5. 1 paradicsom
    6. 1 ek olaj
    7. 1 kk pirospaprika
    8. 30 dkg burgonya
    9. 30 dkg zöldbab
    10. 3 ek tejföl
    11. 1 ek búzaliszt
    12. 1 ek teljes kiőrlésű rozsliszt
    13. 1 csipet őrölt köménymag
    14. 2 babérlevél
    15. 1 zöld fokhagymaszár
    16. petrezselyemzöld

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Jókai bableves

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg szárazbab (tarka)
    2. 30 dkg füstölt hús (tarja, csülök, oldalas)
    3. 1 szál füstölt kolbász
    4. 2 ek zsír (sertés, kacsa, liba)
    5. 1 ek finomliszt
    6. 3 gerezd fokhagyma
    7. 1 kk pirospaprika
    8. 1 ek ételízesítő
    9. 1 fej vöröshagyma
    10. 5 babérlevél
    11. 1 zellergumó
    12. 2 szál sárgarépa
    13. 2 szál fehérrépa

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Kapros vargányás húsgombóc leves

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg darált sertéscomb
    2. 1 evőkanál jázminrizs
    3. 3 darab sárgarépa
    4. 2 darab petrezselyemgyökér
    5. egy pohár (1,5 dl) friss zöldborsó
    6. egy fél marék friss vargánya
    7. 2 db koktél paradicsom
    8. 3-4 szelet paprika
    9. 1 fej hagyma
    10. 1 dl tejföl
    11. 1 evőkanál rozsliszt, 1 teáskanál fehér liszt
    12. petrezselyemzöld

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Nyírségi gombócleves

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Hozzávalók:

    1. 2 sárgarépa hosszúkásra vágva
    2. 1 petrezselyemgyökér, megtisztítva, hosszúkásra vágni
    3. 3 krumpli kockára vágva
    4. 1 marék zöldbab és zöldborsó
    5. 1 paradicsom, héja lehúzva és húsa kis kockákra vágva
    6. 1 zöldpaprika
    7. 1 kávéskanál pirospaprika (őrölt)
    8. 2 dl főzőtejszín
    9. 1 ek liszt a habaráshoz
    10. 1 kevés mustár vagy ecet
    11. 1 kevés tárkonylevél és petrezselyemzöld

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Tejfölös krumplileves kolbásszal

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Hozzávalók:

    1. 1 kg burgonya
    2. 1 vöröshagyma
    3. 2 gerezd fokhagyma
    4. 1 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
    5. 1 tk pirospaprika
    6. 1 ek finomliszt
    7. 1 szál zellerzöld
    8. 1 paprika
    9. 5-6 dl sonka főzőlé
    10. 1 szál füstölt kolbász
    11. 2 dl tejföl

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá