Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös krumplileves kolbásszal recept

Tejfölös krumplileves kolbásszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 1 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
    • 1 tk pirospaprika
    • 1 ek finomliszt
    • 1 szál zellerzöld
    • 1 paprika
    • 5-6 dl sonka főzőlé
    • 1 szál füstölt kolbász
    • 2 dl tejföl

    Elkészítése:

    A sonka főzőlevéből készített krumplilevesnek nincs párja. A sonka főzőlevét 6-7 dl-enként lefagyasztva tárolom, ehhez a leveshez is ezt használtam.

    Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megdinszteljük a zsíron, majd megszórjuk liszttel.
    Állandóan kavargatva világosra pirítjuk, félrehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát, hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott krumplit, és felöntjük 1 liter vízzel. Beletesszük a sonkalét (ha fagyos, megvárjuk még felolvad), szükség szerint sózzuk. Hozzáadjuk a felszeletelt kolbászt, a paprikát és zellerzöldet.

    Addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. Végül belekeverjük a tejfölt, úgy hogy a forró levesből 1-2 merőkanállal a tejfölhöz merünk, simára keverjük, és visszaöntjük a levesbe. Összeforraljuk és tálalunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá