Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

13 filléres egytálétel, amiből kétszer fogsz szedni!

Dátum: 2016-10-16 / Írta: Budai István / Látták: 317212 /

Gyorsan, finomat, kevés pénzből! Ez lesz a jövőhét mottója! ;)



  • 1 . Tepsis csirkemáj krumplival

    csirkemaj

    Hozzávalók:

    1. 0,5 kg csirkemáj
    2. 0,5 kg burgonya
    3. 1 dl olaj
    4. só, bors
    5. ételízesítő
    6. oregánó
    7. pirospaprika
    8. 3 babérlevél

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    2. Pásztortarhonya

    pasztor

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg tarhonya (én házi készítésűt használtam)
    2. 4- 5 nagy krumpli
    3. 1 fej vöröshagyma
    4. 2-3 ek olaj
    5. 1 szál füstölt kolbász
    6. pirospaprikakrém
    7. csipetnyi bors

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    3. Töltött krumpli savanyú káposzta ágyon

    toltottkrumpli

    Hozzávalók:

    1. 1 kg savanyú káposzta
    2. 6-8 nagyobb krumpli
    3. 2 dl főzőtejszín
    4. 50 dkg darált hús
    5. 2 gerezd zúzott fokhagyma
    6. só, bors, csipet köménymag
    7. 1 tk fűszerpaprika
    8. fél fej vöröshagyma apró kockára vágva
    9. 1 tojás

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    4. Sült krumplikása

    kasa

    Hozzávalók:

    1. 1700 g krumpli (kockákra vágva)
    2. 5 ek liszt (daraliszt)
    3. 50 g zsír
    4. 2 közepes fej hagyma

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    5. Öntött karfiol

    ontott

    Hozzávalók:

    1. 1 nagy fej karfiol
    2. 20dkg zsemlemorzsa
    3. kevés zsír
    4. 1 kis doboz tejföl
    5. 1 db tojás

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    6. Galuska sonkás kukoricás sajtmártásban

    sajtmartasban

    Hozzávalók:

    1. 4 adag maradék galuska (nokedli) tészta
    2. 15 dkg sonka
    3. 10-12 dkg sajt (én edamit használtam)
    4. 10 dkg kukorica (lehet fagyasztott)
    5. 2 tk aprított petrezselyemzöld
    6. 1 duci gerezd fokhagyma
    7. 4 dkg vaj
    8. 2 csapott ek liszt
    9. 3-4 dl tej
    10. frissen reszelt szerecsendió
    11. bors

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    7. Petrezselymes lapcsánka

    lapcsanka

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg burgonya
    2. 1 tojás
    3. 1 nagy csokor friss petrezselyemzöld
    4. 6 púpos ek liszt
    5. 1 tk só
    6. pici bors
    7. 2 gerezd fokhagyma
    8. olaj, a sütéshez

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    8. Chilis bab tarhonyával

    bab

    Hozzávalók:

    1. 1 kg szárazbab
    2. 1 kg darált hús
    3. 0.5 kg tarhonya
    4. 5 fej hagyma
    5. 6 gerezd fokhagyma
    6. 0.5 kg kápia paprika
    7. 0.5 kg paradicsom
    8. 1 doboz kukorica
    9. 2 db chilipaprika
    10. 2 ek fehérborecet
    11. 1 ek bazsalikom
    12. 1 kávéskanál borsikafű
    13. 1 kanál só
    14. 1 kávéskanál őrölt bors
    15. 2 kanál pirospaprika
    16. 5 db babérlevél
    17. 1 csokor petrezselyemzöld

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    9. Petrezselymes hamis fasírt

    fasírt
    Hozzávalók:

    1. 80 dkg krumpli
    2. 1 nagy fej hagyma
    3. 3 tojás
    4. 5-6 gerezd fokhagyma
    5. 2 evőkanál liszt
    6. 0,5 dl tej
    7. zsemlemorzsa
    8. 15 dkg csemegekukorica
    9. bors
    10. fele zsír-fele olaj a sütéshez
    11. 1 csokor petrezselyem zöld

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    10. Hagymás-gombás csirkemáj

    csirkemaj

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg csirkemáj
    2. 50 dkg gomba
    3. 2 db vöröshagyma
    4. őrölt bors
    5. 1 tk ételízesítő
    6. majoranna
    7. 2 db babérlevél
    8. 1-2 ek liszt
    9. 1 dl fehérbor
    10. 2 ek olaj

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    11. Sonkás tojáslepény

    lepeny

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg burgonya
    2. 6 szál zöldhagyma
    3. 20 dkg főtt füstölt sonka
    4. 5 ek olaj
    5. 1 ek petrezselyemzöld
    6. só, bors
    7. 4 db tojás
    8. 2 ek tejföl
    9. vaj és zsemlemorzsa a sütőformához

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    12. Agglegénytál

    agglegeny

    Hozzávalók:

    1. 80 dkg burgonya
    2. 3 közepes fej vöröshagyma
    3. 6 db paprika
    4. 4 közepes paradicsom
    5. 20 dkg lángolt kolbász
    6. 6 tojás
    7. 2 teáskanál só
    8. bors ízlés szerint

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    13. Gombás, seprenyős krumpli

    krumpli

    Hozzávalók:

    1. 3 db közepes méretű (kb. ¾ kg) sütni való krumpli
    2. 350 ml zsírdús tej
    3. 3 ek fehérbor (45 ml)
    4. 1 ek vaj
    5. 2 tk reszelt fokhagyma
    6. 250 g barna csiperke gomba
    7. bors

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Szólj hozzá

    Ajánlott cikkek