Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött krumpli savanyú káposzta ágyon recept

Töltött krumpli savanyú káposzta ágyon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg savanyú káposzta
    • 6-8 nagyobb krumpli
    • 2 dl főzőtejszín
    • 50 dkg darált hús
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • só, bors, csipet köménymag
    • 1 tk fűszerpaprika
    • fél fej vöröshagyma apró kockára vágva
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A krumplikat megpucoljuk, ketté vágjuk, a közepüket kivájjuk, majd egy picit megsózzuk.

    A darált húsba belekeverjük a fokhagymát, a sót, a borsot, a köménymagot, a fűszerpaprikát, a vöröshagymát és a tojást. Ezzel a masszával töltjük meg a kivájt krumplikat.

    Ha nagyon savanyú a káposztánk, akkor kimossuk, majd a tepsibe tesszük és ráöntjük a tejszínt. Ráültetjük a krumplikat, majd ráöntünk egy kicsi vizet, annyit, hogy a káposztát ellepje.

    Lefedjük alufóliával és 180 fokos sütőben addig pároljuk, amíg a krumpli meg nem puhul (kb. 40 perc). Ekkor levesszük róla a fóliát és készre sütjük.

     

    Tipp:

    Én több káposztát tettem alá mert imádom a párolt káposztát!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá