Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Chilis bab tarhonyával, akár vegetáriánusoknak is recept

Chilis bab tarhonyával, akár vegetáriánusoknak is
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 1 kg szárazbab
    • 1 kg darált hús
    • 0.5 kg tarhonya
    • 5 fej hagyma
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 0.5 kg kápia paprika
    • 0.5 kg paradicsom
    • 1 doboz kukorica
    • 2 db chilipaprika
    • 2 ek fehérborecet
    • 1 ek bazsalikom
    • 1 kávéskanál borsikafű
    • 1 kanál só
    • 1 kávéskanál őrölt bors
    • 2 kanál pirospaprika
    • 5 db babérlevél
    • 1 csokor petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    Mivel ez az étel vegetáriánus módon is elkészíthető, csak annyit kell tenni, hogy a darált húst elhagyni, 0,5 kiló tarhonyával helyettesíteni, így összesen 1 kg házi tarhonya kell ételünkhöz.  Az ételhez minimum 10 literes fazék, vagy bogrács szükséges!

    A babot előző este beáztatom.

    Az áztatólevet leöntöm róla, majd legalább 10 literes fazékban felteszem főni. Annyi vizet öntök rá, hogy a bab felett, kb. 5 cm legyen. Megsózom, néhány babérlevelet teszek bele és hagyom rotyogni.

    Közben elkészítem a többi hozzávalót. A hagymát apróra vágom, a fokhagymát kés lapjával összezúzom, majd felaprítom. Felkarikázom a chilit is, majd hozzáöntöm a babhoz.

    A paradicsomot apró kockára vágom, így a héja nem marad egy darabban. Ezt is beöntöm a fazékba. A paprikát kis kockára vágom.

    Közben meg-meg keverem a babot. Betehetem a saját készítésű vitaprik paprikát, ami elég sós (ez elhagyható). Teszek hozzá 1 teáskanálnyi őrölt borsot és 3 teáskanál házi őrölt paprikát, valamint az apróra vágott bazsalikomleveleket.Hozzáadom a kukoricát is, majd megkóstolom. Ha a bab al dente (fogkemény), jöhet a többi alapanyag is.

    Most adom hozzá a darált húst (mint írtam, ez tarhonyával helyettesíthető) és a kockára vágott lecsópaprikát, valamint 2 evőkanál fehérbor ecetet.

    Belekerül a tarhonya és most kell igazán figyelni, hogy le ne kapja az alját. Hozzáadom a zöldfűszereket is.

    Lassú tűzön, néha megkavarva, még fél óráig fő az étek. 3 óra alatt készült el, de a bogrács mellett, jó hangulatban, telik az idő!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek