1 . Gesztenyével és aszalt szilváva töltött csirke
Hozzávalók:
- 6 szelet csirkemell filé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 25 dkg gesztenyemassza (natúr)
- 1 tejben áztatott zsemle
- aszalt szilva ízlés szerint
- 2 dl vörösbor
A recept ide kattintva folytatdóik! »»»
2. Szarvasgomba krémmel töltött karaj
Hozzávalók:
- 60 dkg karaj (4 szelet)
- 15 dkg trappista sajt
- 5 dkg parmezán sajt
- 4 tk szarvasgomba krém
- só-, bors ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Sonkával és sajttal töltött csirkecomb filé
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 4 szelet füstölt sonka
- 4 szelet sajt
- só
- chili pehely
- 20 dkg liszt
- 3 db tojás
- 30 dkg zsemlemorzsa
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Pikáns töltött csirkemell filé
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 4 szelet trappista sajt
- 20 dkg paprikás szalámi
- 2 hegyes erős paprika
- 2 szál újhagyma
- 1 mk chili pehely
- só
- 5 cl étolaj
- szárnyas fűszerkeverék
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Fajita töltött csirkemell
Hozzávalók:
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db zöld kaliforniai paprika /én hegyes erőssel helyettesítettem/
- 1 fej vöröshagyma /vagy 2 szál újhagyma/
- 1 mk só
- 1 csipet frissen őrölt bors
- 5 dkg krémsajt
- ½ csésze cheddar sajt
- ½ csésze borsos jack sajt /én füstölt gomolyát tettem bele/
- 4-6 db kicsontozott csirkemell bőr nélkül
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Sajttal és aszalt sárgabarackkal töltött csirkemell
Hozzávalók:
- 2 csirkemell – amit előző este fokhagymás tejbe áztattam
- 10-12 szem aszalt sárgabarack
- 2-3 szelet sajt,
- szeletelt baconszalonna
- só
- egyéb fűszerek (ízlés szerint)
A recept ide kattintva folytatódik >>>
7. Karácsonyi göngyölt karaj
Hozzávalók:
- 4 nagyobb szelet karaj csont nélkül
- 0,5 szál póréhagyma
- 1 doboz medvesajt
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 8 szelet paprikás szalámi
- só
- őrölt fehér bors
- 20 dkg finomliszt
- 3 tojás
- 30 dkg zsemlemorzsa
- 2 evőkanál szezámmag
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Baconnel, füstölt sajttal és lilahagymával töltött karaj
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj (nagyobb, csont nélküli szelet)
- 4 szelet füstölt trappista sajt
- 8 szelet bacon szalonna
- 1 db lilahagyma
- só és bors ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Májjal és körtével töltött csirkemell
Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- 2 körte
- 30 dkg csirkemáj
- 10 dkg füstölt sajt
- 50 dkg bacon
- 1 tk szerecsendió
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Magyaros, krémsajtos göngyölt csirkemell
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé
- 30 dkg tömlős krémsajt
- 5-6 levél medvehagyma, vagy 2 szál újhagyma
- 2 hegyes erős paprika
- 1 szál parasztkolbász
- 8 szelet bacon
- só
- őrölt fehér bors
- szárnyas fűszerkeverék
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Göngyölt karajfalatok
Hozzávalók:
- 10 vastagabb szelet sertéskaraj
- 25 dkg darált hús
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk fűszerpaprika
- csipet só
- csipet őrölt bors
- 1 tojás
- hússzeletenként 2-3 magozott aszalt, szilva és 2-3 kisebb konzerv gombafej
- fogvájó a rögzítéshez
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Karácsonyi göngyölt pulykamell
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 nagyobb szelet pulykamell filé
- 30 dkg trappista sajt
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db jalapeno paprika /aki nem szereti a csípőset, kiválthatja zöld kaliforniai paprikával/
- 10 dkg szárított paradicsom
- 1 fej lila hagyma
- 15 dkg füstölt sonka
- 1 cs szeletelt bacon
- só
- őrölt fehér bors
- szárnyas fűszerkeverék