Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

12 soklapos süti recept karácsonyra

Dátum: 2024-12-17 / Írta: Budai István / Látták: /

A karácsonyi asztal díszei a soklapos sütik, amelyek rétegeikben rejtik az ünnep legédesebb ízeit. Összegyűjtöttünk 12 fantasztikus receptet, amelyek között megtalálhatók a hagyományos és a modern változatok is. A flódnitól a klasszikus mézes krémesig, a karamellás hatlapostól a túrós krémesig minden sütemény garantált siker. Készítsd el ezeket a soklapos csodákat, és kápráztasd el szeretteidet a karácsonyi asztal mellett!




  • A soklapos sütik mindig különleges helyet foglalnak el a karácsonyi asztalon, hiszen egyszerre látványosak, tartalmasak és ellenállhatatlanul finomak. Ezek a sütemények nemcsak ízükben, hanem réteges megjelenésükben is tökéletesen hozzák a karácsony ünnepi hangulatát. Ezúttal 12 csodálatos receptet válogattunk össze, amelyek között a klasszikus és a modern ízvilág kedvelői is megtalálják a kedvencüket.

    A diós-csokis-lekváros szelet és a holland szelet klasszikus, házias ízeket idéznek, amelyek generációk óta ott vannak az ünnepi asztalon. A karamellás hatlapos édes rétegei szinte szétolvadnak a szájban, míg a jin-jang szelet modern, kontrasztos megjelenésével az asztal látványos dísze lehet.

    A flódni az ünnepek egyik nagy kedvence, amely a dió, mák, alma és lekvár harmóniájával varázsolja el a vendégeket. A klasszikus mézes krémes pedig örök favorit, amely a hagyományos karácsonyi ízeket hozza el minden falatjában. Ha valami könnyedebb, mégis réteges finomságra vágyunk, a túrós krémes vagy a kókuszos krémes kakaós sütemény tökéletes választás lehet.

    A pilóta szelet és a kókuszos-fehér csokoládés hatlapos a kókusz és a csokoládé mennyei találkozásával nyújt igazi élvezetet. A lajcsi szelet réteges megjelenésével és finom krémjeivel mindig sikert arat, így biztos helyet érdemel a karácsonyi sütiválogatásban.

    Ezek a soklapos sütemények nemcsak ízükben, hanem megjelenésükben is az ünnep eleganciáját idézik. Készítsd el őket, és tedd felejthetetlenné a karácsonyt ezekkel a különleges, réteges finomságokkal, amelyek garantáltan elvarázsolják a család minden tagját!

    1. Diós-csokis, lekváros szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 45 dkg finomliszt
    • 10 dkg porcukor
    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg vaj vagy margarin
    • 1/2 cs szalalkáli ( 7,5 g )
    • kb 1 dl tej

    Töltelék:

    • 5 dl tej
    • 8 dkg vaj
    • 8 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 3 ek kakaópor
    • 5 dkg darált dió
    • 10 dkg darált keksz
    • 1 tk rumaroma
    • kb 30 dkg baracklekvár

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Jin-jang szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 g porcukor
    • 80 g puha zsír
    • 3 ek kakaópor
    • 5 ek tej
    • fél cs sütőpor
    • 450-500 g finomliszt (a liszt minőségétől függően)

    Krém:

    • 3 cs vaníliás pudingpor (puncsossal még szebb lesz!)
    • 3 ek liszt
    • 1,5 l tej
    • 6 ek cukor
    • 25 dkg margarin

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Pilóta szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 12 dkg porcukor
    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csipet só
    • 1 tk sütőpor
    • 10 dkg vaj
    • kb 175 g tejföl
    • 20 g cukrozatlan kakaópor

    Krém:

    • 2 tasak csokoládés pudingpor
    • 5 dl tej
    • 10 dkg vaj
    • 12 dkg cukor
    • 10 dkg mogyorókrém

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Karamellás hatlapos recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 60 dkg finomliszt
    • 10 dkg zsír
    • 3 evőkanál porcukor
    • 1 csomag szalalkáli
    • 150 ml tej
    • 1 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 175 g tejföl
    • csipet só

    A krémhez:

    • 40 dkg g kristálycukor
    • 1 liter tej szétosztva 5-5 dl-re
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag karamellás pudingpor (főzős)
    • 2 kissé púpozott evőkanál liszt
    • 100 g szobahőmérsékletű vaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Flódni recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
    • 5 dkg élesztő pici cukros langyos tejben felfuttatva (kb fél dl-ben)
    • 4 evőkanál porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 dl tejföl
    • baracklekvár

    Almás töltelék:

    • 1 kg alma
    • 4 dkg vaj
    • 1/2 citrom leve
    • ízlés szerint cukor (ha az alma savanykás, ha édes, akkor nem is muszáj hozzáadni plusz cukrot)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Túrós krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 35 dkg liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél csomag sütőpor
    • 1 g szalalkáli tejben felfuttatva
    • 5 dkg vaj

    Krém:

    • 50 dkg túró
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor

    Csokimáz:

    • 4 evőkanál kakaópor
    • 4 evőkanál kristálycukor
    • 5 dkg vaj
    • kevés víz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Lajcsi szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2 ek kakaópor
    • 2 ek méz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 7,5 dkg vaj
    • 40 dkg finomliszt
    • 2 kk szódabikarbóna

    Krém:

    • 60 g puncs pudingpor
    • 10 dkg cukor
    • 4,5 dl tej
    • rum (vagy rumaroma ízlés szerint)
    • 15 dkg vaj
    • 60 g vaníliás pudingpor
    • 4,5 dl tej
    • 10 dkg cukor
    • 15 dkg vaj
    • 1 tk vanília aroma

    Tetejére:

    • 15 dkg csokoládé
    • 1 ek olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Kókuszos krémes, kakaós sütemény recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • 3 ek finomliszt
    • 1 csomag csokoládés pudingpor
    • 1 ek kakaópor
    • 0,5 dl étolaj
    • 0,5 csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 3 dl tej
    • 1 csomag kókuszos pudingpor
    • 4 ek cukor
    • 2 ek kókuszreszelék
    • 1 ek zselatin
    • 0,5 dl víz
    • 2,5 dl habtejszín

    Továbbá:

    • 3 ek meggylekvár (lapok kenéséhez)

    Tetejére:

    • 2 ek kókuszreszelék

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Holland szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Karamellás hatlapos recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 60 dkg finomliszt
    • 10 dkg zsír
    • 3 evőkanál porcukor
    • 1 csomag szalalkáli
    • 150 ml tej
    • 1 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 175 g tejföl
    • csipet só

    A krémhez:

    • 40 dkg g kristálycukor
    • 1 liter tej szétosztva 5-5 dl-re
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag karamellás pudingpor (főzős)
    • 2 kissé púpozott evőkanál liszt
    • 100 g szobahőmérsékletű vaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Kókuszos-fehér csokoládés hatlapos recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 15 dkg vaj
    • 3 dkg kakaópor
    • 2 dkg szalalkáli
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek tejföl

    Krémhez:

    • 1 l tej
    • 25 dkg cukor
    • 6 dkg liszt
    • 20 dkg vaj
    • 14 dkg kókuszreszelék

    Tetejére:

    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 3 dkg étcsokoládé

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    12. Klasszikus mézes krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá