A soklapos sütik mindig különleges helyet foglalnak el a karácsonyi asztalon, hiszen egyszerre látványosak, tartalmasak és ellenállhatatlanul finomak. Ezek a sütemények nemcsak ízükben, hanem réteges megjelenésükben is tökéletesen hozzák a karácsony ünnepi hangulatát. Ezúttal 12 csodálatos receptet válogattunk össze, amelyek között a klasszikus és a modern ízvilág kedvelői is megtalálják a kedvencüket.
A diós-csokis-lekváros szelet és a holland szelet klasszikus, házias ízeket idéznek, amelyek generációk óta ott vannak az ünnepi asztalon. A karamellás hatlapos édes rétegei szinte szétolvadnak a szájban, míg a jin-jang szelet modern, kontrasztos megjelenésével az asztal látványos dísze lehet.
A flódni az ünnepek egyik nagy kedvence, amely a dió, mák, alma és lekvár harmóniájával varázsolja el a vendégeket. A klasszikus mézes krémes pedig örök favorit, amely a hagyományos karácsonyi ízeket hozza el minden falatjában. Ha valami könnyedebb, mégis réteges finomságra vágyunk, a túrós krémes vagy a kókuszos krémes kakaós sütemény tökéletes választás lehet.
A pilóta szelet és a kókuszos-fehér csokoládés hatlapos a kókusz és a csokoládé mennyei találkozásával nyújt igazi élvezetet. A lajcsi szelet réteges megjelenésével és finom krémjeivel mindig sikert arat, így biztos helyet érdemel a karácsonyi sütiválogatásban.
Ezek a soklapos sütemények nemcsak ízükben, hanem megjelenésükben is az ünnep eleganciáját idézik. Készítsd el őket, és tedd felejthetetlenné a karácsonyt ezekkel a különleges, réteges finomságokkal, amelyek garantáltan elvarázsolják a család minden tagját!
1. Diós-csokis, lekváros szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1/2 cs szalalkáli ( 7,5 g )
- kb 1 dl tej
Töltelék:
- 5 dl tej
- 8 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 ek kakaópor
- 5 dkg darált dió
- 10 dkg darált keksz
- 1 tk rumaroma
- kb 30 dkg baracklekvár
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Jin-jang szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g porcukor
- 80 g puha zsír
- 3 ek kakaópor
- 5 ek tej
- fél cs sütőpor
- 450-500 g finomliszt (a liszt minőségétől függően)
Krém:
- 3 cs vaníliás pudingpor (puncsossal még szebb lesz!)
- 3 ek liszt
- 1,5 l tej
- 6 ek cukor
- 25 dkg margarin
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Pilóta szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 12 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 10 dkg vaj
- kb 175 g tejföl
- 20 g cukrozatlan kakaópor
Krém:
- 2 tasak csokoládés pudingpor
- 5 dl tej
- 10 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 10 dkg mogyorókrém
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Karamellás hatlapos recept
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 10 dkg zsír
- 3 evőkanál porcukor
- 1 csomag szalalkáli
- 150 ml tej
- 1 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 175 g tejföl
- csipet só
A krémhez:
- 40 dkg g kristálycukor
- 1 liter tej szétosztva 5-5 dl-re
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag karamellás pudingpor (főzős)
- 2 kissé púpozott evőkanál liszt
- 100 g szobahőmérsékletű vaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Flódni recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 5 dkg élesztő pici cukros langyos tejben felfuttatva (kb fél dl-ben)
- 4 evőkanál porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 dl tejföl
- baracklekvár
Almás töltelék:
- 1 kg alma
- 4 dkg vaj
- 1/2 citrom leve
- ízlés szerint cukor (ha az alma savanykás, ha édes, akkor nem is muszáj hozzáadni plusz cukrot)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Túrós krémes recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél csomag sütőpor
- 1 g szalalkáli tejben felfuttatva
- 5 dkg vaj
Krém:
- 50 dkg túró
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
Csokimáz:
- 4 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál kristálycukor
- 5 dkg vaj
- kevés víz
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Lajcsi szelet recept
Hozzávalók:
- 2 ek kakaópor
- 2 ek méz
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 7,5 dkg vaj
- 40 dkg finomliszt
- 2 kk szódabikarbóna
Krém:
- 60 g puncs pudingpor
- 10 dkg cukor
- 4,5 dl tej
- rum (vagy rumaroma ízlés szerint)
- 15 dkg vaj
- 60 g vaníliás pudingpor
- 4,5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 1 tk vanília aroma
Tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Kókuszos krémes, kakaós sütemény recept
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 3 ek finomliszt
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 1 ek kakaópor
- 0,5 dl étolaj
- 0,5 csomag sütőpor
Krémhez:
- 3 dl tej
- 1 csomag kókuszos pudingpor
- 4 ek cukor
- 2 ek kókuszreszelék
- 1 ek zselatin
- 0,5 dl víz
- 2,5 dl habtejszín
Továbbá:
- 3 ek meggylekvár (lapok kenéséhez)
Tetejére:
- 2 ek kókuszreszelék
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Holland szelet recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Karamellás hatlapos recept
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 10 dkg zsír
- 3 evőkanál porcukor
- 1 csomag szalalkáli
- 150 ml tej
- 1 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 175 g tejföl
- csipet só
A krémhez:
- 40 dkg g kristálycukor
- 1 liter tej szétosztva 5-5 dl-re
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag karamellás pudingpor (főzős)
- 2 kissé púpozott evőkanál liszt
- 100 g szobahőmérsékletű vaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Kókuszos-fehér csokoládés hatlapos recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 3 dkg kakaópor
- 2 dkg szalalkáli
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek tejföl
Krémhez:
- 1 l tej
- 25 dkg cukor
- 6 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 14 dkg kókuszreszelék
Tetejére:
- 10 dkg fehér csokoládé
- 3 dkg étcsokoládé