Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos-fehér csokoládés hatlapos recept

Kókuszos-fehér csokoládés hatlapos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 15 dkg vaj
    • 3 dkg kakaópor
    • 2 dkg szalalkáli
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek tejföl

    Krémhez:

    • 1 l tej
    • 25 dkg cukor
    • 6 dkg liszt
    • 20 dkg vaj
    • 14 dkg kókuszreszelék

    Tetejére:

    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 3 dkg étcsokoládé

    Elkészítése:

    A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a cukrot és a kakaóport.

    A szalalkálit feloldjuk a tejfölben, majd a belekeverjük a tojásokat is, és a tésztához adjuk. Összegyúrjuk, és szobahőmérsékleten 1 órát pihentetjük, majd 6 részre osztjuk, és kb. 20 x 30 cm-es lapokat nyújtunk, amiket sütőlapon 190°C-ra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt megsütünk.

    A krémhez a lisztet és a tej 1/3 részét csomómentesre összekeverjük. A maradék tejet felforraljuk, hozzáadjuk cukrot, a csomómentes pépet, a kókuszreszeléket, és sűrű krémmé főzzük.

    Nem forró, de még nem is langyos állapotban belekeverjük a vajat. Mikor a krém már kihűlt, egymásra rétegezzük a lapokkal.
    Tetejére vízgőz felett olvasztott fehér csoki kerül, azután megcsorgatjuk olvasztott étcsokoládéval.

    1 nap után szeletelhető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá