Kókuszos-fehér csokoládés hatlapos

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kókuszos-fehér csokoládés hatlapos

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 3 dkg kakaópor
  • 2 dkg szalalkáli
  • 2 tojás
  • 3 ek tejföl

Krémhez:

  • 1 l tej
  • 25 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 14 dkg kókuszreszelék

Tetejére:

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 3 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a cukrot és a kakaóport.

A szalalkálit feloldjuk a tejfölben, majd a belekeverjük a tojásokat is, és a tésztához adjuk. Összegyúrjuk, és szobahőmérsékleten 1 órát pihentetjük, majd 6 részre osztjuk, és kb. 20 x 30 cm-es lapokat nyújtunk, amiket sütőlapon 190°C-ra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt megsütünk.

A krémhez a lisztet és a tej 1/3 részét csomómentesre összekeverjük. A maradék tejet felforraljuk, hozzáadjuk cukrot, a csomómentes pépet, a kókuszreszeléket, és sűrű krémmé főzzük.

Nem forró, de még nem is langyos állapotban belekeverjük a vajat. Mikor a krém már kihűlt, egymásra rétegezzük a lapokkal.
Tetejére vízgőz felett olvasztott fehér csoki kerül, azután megcsorgatjuk olvasztott étcsokoládéval.

1 nap után szeletelhető.