1. Hókifli recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin, vagy zsír
- csipet só
- 2 kk cukor
- kb 2- 2,5 dl tejföl
Töltelék:
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 10 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- vaníliás cukor
- csipet só
A mákos tölteléket is ugyanezzel az arányokkal készítettem csak vaníliás cukor helyett reszelt citromhéjat tettem bele.
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Ischler diós tésztából recept
Hozzávalók:
- 150 g porcukor
- 300 g vaj
- 420 g búza finomliszt
- 150 g őrölt dió vagy mandula
- 1,5 kávéskanál fahéj (őrölt)
Narancsos-csokis töltelék:
- 150 g étcsoki
- 150 ml habtejszín
- 1 narancs reszelt héja
Lekvároshoz:
- málna, barack vagy más savanykás lekvár
Tetejére:
- kandírozott narancshéj
- kb 20 dkg olvasztott csoki
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Omlós szilvalekváros rudacskák recept
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 csipet só
- 25 dkg margarin
- 20 dkg tejföl
- 1 közepes üveg szilvalekvár
- 1 ek porcukor a szóráshoz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Nutellával töltött, diós aprósütemény recept
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 8 dkg porcukor
- 5 dkg étkezési keményítő
- fél cs sütőpor
Hempergetéshez:
- 10 dkg darált dió (kicsit durvára darált)
Töltelék:
- nutella
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Villámgyors pudingos kekszek recept
Hozzávalók:
- 25 dkg puha margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 ek házi vaníliás cukor
- 25 dkg finomliszt
- 2 csomag pudingpor (amilyet szeretnénk, én vaníliással készítettem)
- csokicsepp (opcionális)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Vaníliás karika csokoládéba mártva recept
Hozzávalók:
- 70 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 3 ek sertészsír
- 20 dkg cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg tejcsokoládé (olvasztva a mártogatáshoz)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Omlós keksz mogyorókrémmel recept
Hozzávalók:
- 12,5 dkg vaj
- 4 dkg porcukor
- 22 dkg liszt
- 3 dkg étkezési keményítő
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- mogyorókrém az összeragasztáshoz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Vaníliás karika recept
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 5 dkg kukoricaliszt (ettől lesz igazán keksz a keksz)
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 1 tk vanília kivonat vagy 1 vanília rúd belseje
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 tk sütőpor
- és ha nem áll össze a tészta, akkor pár csepp víz
- az aljára étcsokoládé
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Boszorkánypogácsa recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 20 dkg margarin
Továbbá:
- 1 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 10 dkg darált dió
- Pár ek sárgabaracklekvár
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Házi pilóta keksz recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- kevés tej
- 2 ek kakaópor
Krém:
- 20 dkg porcukor
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 púpozott ek liszt
- 1 ek kakaópor
- 3 dl tej
- 10 dkg csokoládé
- rumaroma ízlés szerint
- 15 dkg vaj vagy margarin
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Aszalt szilvával töltött puszedli recept
Hozzávalók:
Puszedli:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12,5 dkg margarin
- 12,5 dkg akácméz
- 1 citrom és 1 narancs reszelt héja
- 20 dkg porcukor
- 0,5 csomag sütőpor
- 40 dkg liszt
- 4 ek tejföl
- 1 púpos kk őrölt fahéj
- 1 púpos kk őrölt szegfűszeg
- 1 púpos kk őrölt gyömbér
Töltelék:
- aszalt szilva
Csokiglazúr:
- 250 ml 30%-os habtejszín
- 1 ek vaníliakivonat
- 1 tk rum
- 250 g étcsokoládé (min. 70%-os)
- 20 g vaj
Tetejére:
- 50 g gőz felett olvasztott tejcsokoládé
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Barackos-csipkés diós linzerkarika recept
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 40 dkg puha vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 nagy csipet só
- 1 citrom reszelt héja
Tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 marék dió feldarabolva
- 1 ek vaníliás cukor
Töltelék:
- csipkebogyólekvár
- sárgabarackdzsem