Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

12 csodálatos pihe-puha süti kelt tésztából

Dátum: 2024-01-15 / Írta: Budai István / Látták: /

Tudod mi a közös ezekben a nagyon finom süteményekben? Az, hogy mindegyik kelt tésztából készült! Puha, könnyed, levegős a tésztájuk. Nem számít, hogy tekerve van, töltve vagy, hogy mivel van töltve, csak az, hogy annyira finom, foszlós, szuper állagú az összesnek a tésztája!




  • 1. Pancsoló bukták

    Hozzávalók:

    1. 1 kg finomliszt
    2. 5-5,5 dl tej
    3. 5 dkg élesztő
    4. 1 kk szódabikarbóna
    5. 1 kk só
    6. 2-3 ek porcukor
    7. 1 cs vaníliás cukor
    8. 1,5 dl olaj

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    2. Mini kalács vaníliakrémmel

    Hozzávalók:

    1. 25 dkg finomliszt
    2. 1 tojássárgája
    3. 1/2 csomag instant élesztő
    4. 1,25 dl tej
    5. 2 evőkanál kristálycukor
    6. 0,75 dl étolaj
    7. csipet só

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    3. Fahéjas-pudingos rúd

    Hozzávalók:

    1. 60 dkg finomliszt
    2. 1 tk só
    3. 3 ek cukor
    4. 1 tojás
    5. 2 tojássárgája
    6. 3 dl langyos tej
    7. 6 dkg puha vaj
    8. 3 dkg friss élesztő

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    4. Csokis meggyes-mákos kalács

    Hozzávalók:

    1. 0,5 kg finomliszt
    2. 2 dkg élesztő
    3. 1 egész tojás
    4. 1 tojássárgája
    5. 1 kávéskanál só
    6. 3 evőkanál cukor
    7. 2,5-3 dl tej
    8. reszelt citromhéj
    9. 5 dkg olvasztott vaj

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    5. Cifra kalácskoszorú

    Hozzávalók:

    1. 60 dkg finomliszt
    2. 15 dkg cukor
    3. 1 dl tej
    4. 15 dkg tejföl
    5. 2 tojás
    6. 50 g puha vaj
    7. 25 g élesztő
    8. csipet só
    9. 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor kevés vízzel kikeverve

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    6. Mézes-mákos csavart briós

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg finomliszt
    2. 3 dl langyos tej
    3. 2 dkg friss élesztő
    4. 3 csapott ek porcukor
    5. csipet só
    6. 3 tojássárgája
    7. 3 ek olaj

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    7. Nutellás kalács

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg liszt
    2. 2,5 dkg élesztő
    3. 1 csipet só
    4. 5 dkg porcukor
    5. 1 csomag vaníliás cukor
    6. 3 tojássárgája
    7. 10 dkg olvasztott vaj
    8. 3 dl langyos tej
    9. reszelt citromhéj, ízlés szerint
    10. 1 üveg nutella
    11. 1 egész tojás a kenéshez
    12. 1 marék durvára tört mogyoró

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    8. Vanília pudingos-túrós csiga

    Hozzávalók:

    1. a teljes thang zong
    2. 60 dkg finomliszt
    3. csipet só
    4. 80 g cukor
    5. 120 ml tej
    6. 30 g friss élesztő
    7. 30 g zsír
    8. 40 g vaj vagy margarin

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    9. Extra puha kakaós csiga

    Hozzávalók:

    1. 400 g finomliszt
    2. 25 g élesztő
    3. 50 g kristálycukor
    4. 250 ml tej
    5. csipet só
    6. 100 ml étolaj

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    10. Csiga rétes

    Hozzávalók:

    1. 40 dkg liszt
    2. 1,5 dl tej
    3. 2 dkg élesztő
    4. 3 dkg cukor
    5. 5 tojássárgája
    6. csipet só

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    11. Bomboloni – Álom puha olasz fánk

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg finomliszt
    2. 2,5 dl langyos tej
    3. 25 g friss élesztő
    4. 10 dkg cukor
    5. 2 tojás
    6. 40 g puha vaj
    7. vaníliás cukor vagy vaníliaaroma
    8. csipet só

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    12. Kelt tekert rudak baracklekvárral

    Hozzávalók:

    1. 25 dkg finomliszt
    2. 3 tojássárgája
    3. 5 dkg olvasztott vaj
    4. 2 evőkanál kristálycukor
    5. 1 csomag vaníliás cukor
    6. 2 dkg élesztő
    7. 1 dl tej
    8. 1 dl tejföl
    9. 1 evőkanál rum
    10. csipet só
    11. 4 dl étolaj a sütéshez

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Szólj hozzá