Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

12 csodafinom töltött apróság, amiknek nem lehet ellenállni!

Dátum: 2024-09-17 / Írta: Budai István / Látták: /

Az aprósütemények világa tele van olyan édes csodákkal, amelyek egyszerűen lenyűgöznek mindenkit. A különböző töltött kiflik, rudacskák és omlós sütemények nemcsak az ünnepi asztal sztárjai lehetnek, hanem bármilyen hétköznapi alkalomra is tökéletesek. A következő válogatásban 12 olyan csodálatos töltött aprósüteményt mutatunk be, amelyek egyszerre egyszerűek, mégis elragadóan finomak.




  • 1. Pozsonyi kifli recept

    A pozsonyi kifli az egyik legnépszerűbb hagyományos magyar sütemény, amely diós vagy mákos töltelékkel készül. Az omlós tészta és a gazdag töltelék tökéletes harmóniát alkot, így ez a sütemény minden alkalomra tökéletes választás.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 45 dkg liszt
    • 5 dkg porcukor
    • 12,5 dkg margarin
    • 6 dkg zsír
    • csiept só
    • 2,5 dkg élesztő
    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • kb 1,5 dl hideg tej

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Gesztenyés hókifli recept

    A gesztenyés hókifli különleges gesztenyés tölteléke miatt egy igazi téli csemege, amelyet nem lehet kihagyni. A gesztenye természetes édessége és a lágy tészta kombinációja egyszerűen mennyei.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 ek natúr joghurt

    Töltelék:

    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 3 ek rum
    • 1 dl habtejszín
    • 5 dkg vaj
    • 1 cs vaníliás cukor
    • a szóráshoz porcukor

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felvert fehérje
    • mandula vagdalék a díszítéshez

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Egyszerű zserbó kifli recept

    Az egyszerű zserbó kifli mindenki kedvenc zserbójának kicsinyített változata, amely dióval és baracklekvárral töltve kínálja a klasszikus ízélményt. Az omlós tésztába rejtett dió és lekvár keveréke minden falatban meglepetést okoz, így nehéz megállni egy-két darab után.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 1 nagy csipet só
    • 25 dkg margarin
    • 1,5 dl tejföl

    Töltelékhez:

    • 10 dkg darált dió
    • 4 púpos ek sárgabarack lekvár
    • 3 dkg reszelt étcsokoládé

    Szóráshoz:

    • 1 ek porcukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Omlós kifli recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 25 dkg finomliszt
    • 25 dkg rétesliszt
    • 25 dkg margarin
    • 2,5 dl tejföl
    • pici só
    • 1 ek porcukor
    • 1 tasak szárított élesztő (vagy 2 dkg friss élesztő)

    A töltelékhez:

    • 8 dkg darált dió
    • 8 dkg darált mák
    • 4 ek porcukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Puha, omlós hókifli recept

    A puha omlós hókifli azok számára tökéletes választás, akik szeretik a lágy és omlós tésztát. A különféle töltelékekkel – legyen az dió, mák vagy lekvár – még ízletesebbé válik, és garantáltan mindenki kedvence lesz.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 40 dkg búza finomliszt
    • 20 dkg rétesliszt
    • 1 dkg élesztő
    • 2 kk cukor
    • 20 dkg zsír
    • 2-2,5 dl tejföl (a liszt miőségétől függően)
    • csipet só

    Töltelék:

    • szilva lekvár
    • darált dió és barack lekvár keveréke (ízlés szerint, sűrű, de kenhető masszát kell kapnunk)

    Forgatáshoz:

    • kb 20 dkg cukor
    • 2 cs vaníliás cukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Omlós szilvalekváros rudacskák recept

    Az omlós szilvalekváros rudacskák egy igazi klasszikus, amely minden édesszájú álma. A szilvalekvár telt, édes-savanykás íze tökéletesen illik a ropogós, omlós tésztához. A szilvalekvár antioxidánsokban gazdag, ami segít a szervezet védekezőrendszerének erősítésében.

     

    Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 1 csipet só
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg tejföl
    • 1 közepes üveg szilvalekvár
    • 1 ek porcukor a szóráshoz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Omlós mákos rudacska recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 1 csipet só
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg tejföl

    Töltelék:

    • 12,5 dkg darált mák
    • 3 dkg kristálycukor
    • 0,75 dl tej
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 marék mazsola
    • 2 ek méz

    Lekváros töltelék:

    • szilvalekvár

    Továbbá:

    • 2 ek porcukor és 1 csomag vaníliás cukor a hempergetéshez

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Omlós lekváros rudacska Eta módra recept

    Az omlós lekváros rudacska Eta módra egy klasszikus nagymama-recept, ahol a lekvár édes íze és a ropogós tészta teszi különlegessé ezt az egyszerű, de nagyszerű süteményt.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 2 dl tejföl
    • csipet só

    Töltelék:

    • bármilyen kemény lekvár

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Hókifli nagyi lekvárjával recept

    Egy olyan recept, amely mindenkit visszarepít a gyerekkorába. A házi készítésű lekvárral töltött hókifli a nagymamák konyhájának örök klasszikusa, és nincs olyan, aki ellen tudna állni neki.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 40 dkg rétesliszt
    • 25 dkg margarin
    • tejföl (2 dl-nél nem több)
    • pici só

    Tölteléknek:

    • lekvár, sütőlekvár

    A forgatáshoz:

    • 25 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Hókifli szilvalekvárral töltve recept

    A szilvalekvárral töltött hókifli az egyik legkedveltebb változat, ahol a szilvalekvár intenzív, édes íze tökéletesen kiegészíti a puha, omlós tésztát. Ezt a süteményt egy egyszerű hétköznap is könnyedén elkészíthetjük, de az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 1 nagy csipet só
    • 25 dkg margarin
    • 1,5 dl tejföl
    • 0,5 kis üveg szilvalekvár
    • 7-8 dkg porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Békebeli hókifli recept

    A békebeli hókifli egy igazi retró sütemény, amelyet már nagyszüleink is szívesen készítettek. A porcukorral vastagon megszórt, dióval vagy lekvárral töltött kiflik egyszerűen kihagyhatatlanok, ha valami igazán nosztalgikus édességet szeretnénk.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 200 g zsír
    • 1 – 1,5 dl tejföl
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs. sütőpor
    • 10 dkg porcukor
    • kb 50 dkg liszt

    Töltelékhez:

    • 10 dkg mák vagy mogyoró…(dió,mandula…)
    • 10 dkg porcukor
    • 0,5 dl tej
    • citromhéj
    • rum
    • baracklekvár

    Hempergetéshez:

    • 15 dkg porcukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    12. Hókifli recept

    Egy igazi családi klasszikus, amelyet nem lehet megunni. A házi készítésű lekvár és az omlós tészta kombinációja minden egyes alkalommal felidézi a régi, békebeli időket.

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg margarin, vagy zsír
    • csipet só
    • 2 kk cukor
    • kb 2- 2,5 dl tejföl

    Töltelék:

    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 10 dkg cukor
    • 20 dkg darált dió
    • vaníliás cukor
    • csipet só

    A mákos tölteléket is ugyanezzel az arányokkal készítettem csak vaníliás cukor helyett reszelt citromhéjat tettem bele.

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá