Gesztenyés hókifli recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek natúr joghurt
Töltelék:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 3 ek rum
- 1 dl habtejszín
- 5 dkg vaj
- 1 cs vaníliás cukor
- a szóráshoz porcukor
Kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felvert fehérje
- mandula vagdalék a díszítéshez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy órára hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a habtejszínt felverjük keményre, majd a gesztenye masszát is belekeverjük a rummal, vaníliás cukorral, majd az olvasztott vajat is hozzáadjuk és alaposan összekeverjük.
A tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk, 6 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, széleit felvert tojásfehérjével , majd a töltelékből teszünk rá, ellapítjuk, majd feltekerjük. Figyeljünk rá, hogy, hogy ahol a hajtás keletkezik az alulra kerüljön, és kifli formára hajlítjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük a kifliket, megkenjük a tetejüket is tojásfehérjével, majd megszórjuk vágott mandulával. 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.