Gesztenyés hókifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gesztenyés hókifli

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek natúr joghurt

Töltelék:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 3 ek rum
  • 1 dl habtejszín
  • 5 dkg vaj
  • 1 cs vaníliás cukor
  • a szóráshoz porcukor

Kenéshez:

  • 1 tojás felvert fehérje
  • mandula vagdalék a díszítéshez

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy órára hűtőbe tesszük.

A töltelékhez a habtejszínt felverjük keményre, majd a gesztenye masszát is belekeverjük a rummal, vaníliás cukorral, majd az olvasztott vajat is hozzáadjuk és alaposan összekeverjük.

A tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk, 6 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, széleit felvert tojásfehérjével , majd a töltelékből teszünk rá, ellapítjuk, majd feltekerjük. Figyeljünk rá, hogy, hogy ahol a hajtás keletkezik az alulra kerüljön, és kifli formára hajlítjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük a kifliket, megkenjük a tetejüket is tojásfehérjével, majd megszórjuk vágott mandulával. 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.