Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

11 ínycsiklandó kókuszos süti, amit imádni fogsz

Dátum: 2024-10-14 / Írta: Budai István / Látták: /

A kókusz az egyik legkedveltebb alapanyag, ha édességekről van szó. Friss, édeskés íze tökéletesen harmonizál a csokoládéval, krémes tésztákkal vagy gyümölcsökkel, így igazán sokoldalúan felhasználható süteményekben. Akár krémes kókuszos finomságokat keresel, akár valami ropogósabb, lágyabb textúrára vágysz, a kókusz mindig jó választás.




  • Ebben a válogatásban 11 ínycsiklandó kókuszos süti receptet gyűjtöttünk össze, amelyek garantáltan elkápráztatják a kókusz szerelmeseit. A tepsis Raffaello és a kókuszos krémes sütemények a klasszikus Raffaello golyók ízvilágát hozzák el, míg a Hólabda és a Havas háztető sütemények igazi nosztalgikus kedvencek. A legegyszerűbb Bounty szelet és a kakaós piskótatekercs kókuszos krémmel gyorsan elkészül, mégis garantált siker minden alkalommal. A meggyes kókusz varázs a gyümölcs és a kókusz tökéletes harmóniáját nyújtja, míg a kókuszkocka és a bounty szelet igazi ízbomba.

    A kókuszkrémes sütik és a kókuszkocka lágy, krémes textúrával csábítanak, és egyszerűen nem lehet őket megunni. Próbáld ki ezeket a finomságokat, és varázsold el a családot vagy a vendégeket ezekkel az ellenállhatatlan kókuszos süteményekkel!

    1. Tepsis rafaello recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 25 dkg porcukor
    • 10 dkg liszt
    • 15 dkg kókuszreszelék

    Krém:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • fél l tej
    • 20 dkg cukor
    • egy csomag vanília ízű főzős pudingpor
    • 20 dkg vaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Hólabda recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 300 g cukor
    • 3 ek kakaópor
    • 8 ek forró víz
    • 250 g finomliszt
    • 1 cs sütőpor
    • 2 ek olaj

    A krémhez:

    • 5 ek finomliszt
    • 500 ml tej
    • 200 g vaj
    • 200 g cukor

    Az oldalára és a tetejére:

    • 150 g kókuszreszelék
    • 100 g étcsokoládé

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Havas háztető sütemény recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 5 dkg vaj
    • 12 dkg porcukor
    • 1,5 ek méz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg liszt
    • 1 ek kakaópor
    • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
    • 2-3 ek tej

    Krém:

    • 5 dl tej
    • 1,5 tasak vaníliás pudingpor
    • 20 dkg vaj vagy margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor

    Tetejére:

    • kókuszreszelék
    • porcukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. A legegyszerűbb Bounty szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Kókuszos krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Bounty szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta hozzávalói 22×32 cm-es tepsihez:

    • 25 dkg liszt
    • 12,5 dkg margarin
    • 8 dkg porcukor
    • 1,5 dkg kakaó
    • 1 cs sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga (nagy)
    • 1 dl tej

    Kókuszos töltelék hozzávalói:

    • 20 dkg kókuszreszelék
    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (nagy)
    • 12,5 dkg porcukor

    Pudingos krém hozzávalói:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 3 dl tej
    • 20 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor

    Csokoládé ganache hozzávalói:

    • 12,5 dkg étcsokoládé (70%-os)
    • 2 dkg vaj
    • 1 dl habtejszín (v. Hulala)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Meggyes kókuszvarázs recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    A tésztához : (24×39 cm-es tepsihez

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej
    • 2 dl étolaj
    • 22 dkg liszt
    • 1 csokoládés ízű pudingpor 48 grammos
    • 30 dkg cukor
    • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 tasak sütőpor

    A krémhez:

    • 15 dkg fehér csokoládé
    • 2 csg kókuszos pudingpor
    • 5 dkg kókuszreszelék
    • 4 dl tej
    • 15 dkg cukor
    • 4 dl habtejszín
    • 20 dkg magozott meggy
    • 1 ek zselatin
    • ½ dl víz

    A tetejére:

    • 5 dkg kókuszreszelék
    • 2 tasak vaníliás cukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Kakaós piskótatekercs kókuszos krémmel recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 10 dkg liszt
    • 2,5 dkg holland kakaópor (cukrozatlan)
    • 12,5 dkg porcukor
    • 4 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk vanília aroma
    • 2 ek forró víz

    Kókuszos krém:

    • 5 dkg kókuszreszelék
    • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
    • 2,5 dl tej
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg margarin

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Kókuszos krémes, kakaós sütemény recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • 3 ek finomliszt
    • 1 csomag csokoládés pudingpor
    • 1 ek kakaópor
    • 0,5 dl étolaj
    • 0,5 csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 3 dl tej
    • 1 csomag kókuszos pudingpor
    • 4 ek cukor
    • 2 ek kókuszreszelék
    • 1 ek zselatin
    • 0,5 dl víz
    • 2,5 dl habtejszín

    Továbbá:

    • 3 ek meggylekvár (lapok kenéséhez)

    Tetejére:

    • 2 ek kókuszreszelék

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Kókuszos kocka recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 20 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 1 dl tej
    • 1 dl olaj
    • csipet só
    • 1/2 cs sütőpor
    • 3 ek sötét kakaópor

    Töltelékhez:

    • 20 dkg kókuszreszelék
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 liter tej
    • 10 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 7 evőkanál búzadara
    • csipet só

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Kókuszkrémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 evőkanál cukor
    • 6 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 6 dl tej
    • 10 dkg cukor
    • 2 cs tejszín ízű pudingpor
    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 25 dkg margarin

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá