Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós piskótatekercs kókuszos krémmel recept

Kakaós piskótatekercs kókuszos krémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 10 dkg liszt
    • 2,5 dkg holland kakaópor (cukrozatlan)
    • 12,5 dkg porcukor
    • 4 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk vanília aroma
    • 2 ek forró víz

    Kókuszos krém:

    • 5 dkg kókuszreszelék
    • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
    • 2,5 dl tej
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg margarin

    Elkészítése:

    Piskóta készítése:

    A sütőt melegítsük elő 170 fokra.

    A porcukrot az egész tojásokkal robotgép segítségével keverjük ki jó habosra. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a vanília aromát, majd kanalanként a forró vizet, és jól keverjük el.

    A kakaóport keverjük el a liszttel, és szitáljuk bele a tojásos masszába. Egy fakanállal óvatosan keverjük össze.

    Egy gáztepsit (37 x 33 cm) fedjünk be sütőpapírral, és a tésztát egyenletesen simítsuk el benne. A közben felmelegedett sütőbe téve 10-15 perc alatt süssük készre. (Én 160 fokon, légkeveréses módban sütöttem.)

    A sütőből kivéve fordítsuk át egy enyhén lisztezett sütőpapírra. 1-2 percet hagyjuk hűlni, majd óvatosan vegyük le az aljáról a másik sütőpapírt. Fedjük be nedves (bevizezett, majd teljesen kicsavart) konyharuhával a piskótát, és így hagyjuk teljesen kihűlni.

    Amikor a piskóta már csak langyos, távolítsuk el a konyharuhát, és a sütőpapír segítségével tekerjük fel a piskótát. Feltekerve hagyjuk teljesen kihűlni.

    Amíg hűl, készítsük el a tölteléket.

    Krém készítése:

    A pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot, és felöntjük a maradék tejjel. Lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

    A porcukrot keverjük habosra a szoba hőmérsékletű margarinnal. Apránként adjuk hozzá a teljesen kihűlt pudingot, és folyamatos keverés mellett keverjük nagyon jól össze.

    Összeállítás:

    Ha a piskóta már teljesen kihűlt, óvatosan tekerjük ki, kenjük meg a kókuszos krém több, mint felével, és tekerjük vissza. A megmaradt krémmel vonjuk be kívülről.

    1-2 órát pihentessük hideg helyen (hűtő), majd gőz felett megolvasztott csokoládéval csurgassuk meg.

    Szeletelve kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá