Kakaós piskótatekercs kókuszos krémmel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 10 dkg liszt
  • 2,5 dkg holland kakaópor (cukrozatlan)
  • 12,5 dkg porcukor
  • 4 nagyobb tojás
  • 1 tk vanília aroma
  • 2 ek forró víz

Kókuszos krém:

  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin

Elkészítése:

Piskóta készítése:

A sütőt melegítsük elő 170 fokra.

A porcukrot az egész tojásokkal robotgép segítségével keverjük ki jó habosra. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a vanília aromát, majd kanalanként a forró vizet, és jól keverjük el.

A kakaóport keverjük el a liszttel, és szitáljuk bele a tojásos masszába. Egy fakanállal óvatosan keverjük össze.

Egy gáztepsit (37 x 33 cm) fedjünk be sütőpapírral, és a tésztát egyenletesen simítsuk el benne. A közben felmelegedett sütőbe téve 10-15 perc alatt süssük készre. (Én 160 fokon, légkeveréses módban sütöttem.)

A sütőből kivéve fordítsuk át egy enyhén lisztezett sütőpapírra. 1-2 percet hagyjuk hűlni, majd óvatosan vegyük le az aljáról a másik sütőpapírt. Fedjük be nedves (bevizezett, majd teljesen kicsavart) konyharuhával a piskótát, és így hagyjuk teljesen kihűlni.

Amikor a piskóta már csak langyos, távolítsuk el a konyharuhát, és a sütőpapír segítségével tekerjük fel a piskótát. Feltekerve hagyjuk teljesen kihűlni.

Amíg hűl, készítsük el a tölteléket.

Krém készítése:

A pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot, és felöntjük a maradék tejjel. Lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A porcukrot keverjük habosra a szoba hőmérsékletű margarinnal. Apránként adjuk hozzá a teljesen kihűlt pudingot, és folyamatos keverés mellett keverjük nagyon jól össze.

Összeállítás:

Ha a piskóta már teljesen kihűlt, óvatosan tekerjük ki, kenjük meg a kókuszos krém több, mint felével, és tekerjük vissza. A megmaradt krémmel vonjuk be kívülről.

1-2 órát pihentessük hideg helyen (hűtő), majd gőz felett megolvasztott csokoládéval csurgassuk meg.

Szeletelve kínáljuk.