A házi teasütikben van valami megnyugtató: egyszerűek, illatosak, és pont annyira édesek, hogy jól illenek egy csésze forró teához vagy kávéhoz. Ezek a finomságok nem hivalkodnak, mégis mindig elfogynak először a tálcáról. Összegyűjtöttünk tizenegy remek receptet, amelyek túlmutatnak a klasszikus linzerkarikán – olyan aprósüteményeket, amelyek között mindenki talál kedvencet, akár a ropogós, akár a puhább falatokat szereti.
A fekete erdő keksz és a mákos-fehér csokis keksz igazi különlegesség, míg a mézes és mogyorós változatok a hagyományos ízek kedvelőinek kedveznek. A grincs keksz és a lajcsi keksz színt és játékosságot visz a dobozba, a kókuszos huszárgomb pedig nosztalgikus kedvenc. Ezek a sütik nemcsak ajándéknak, hanem hétköznapi kényeztetésnek is tökéletesek: finomak, mutatósak és akár napokig elállnak egy fémdobozban.
1. Fekete-erdő keksz recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
- 34 dkg finomliszt
- 1 púpos ek kakaópor
- 20 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- tojás
- csipet só
Töltelék:
- 20 dkg fehér csokoládé
- 1 dl tejszín (30 %-os zsírtartalmú)
- meggy lekvár (nem darabos, ha mégis olyanunk van, akkor botmixerezzük simára)
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek olaj
- étcsoki reszelék vagy lapok
Recept ide kattintva folytatódik »»»
2. Páros csók recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- tojás
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg porcukor
- 16 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg liszt
- 5 evőkanál baracklekvár
- 30 dkg dió
- 1,5 dl tejföl
Recept ide kattintva folytatódik »»»
3. Kakaós csiga keksz recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
20 db
A világos tésztához:
- 140 g búzaliszt
- 85 g vaj
- tojás
- 1 kávéskanál sütőpor
- 45 g porcukor
- csipet só
A töltelékhez:
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál porcukor
- 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
4. Mézes keksz recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 160 g finomliszt
- 50 g porcukor
- 70 g vaj
- 40 g méz (bármilyen jó)
- tojássárgája
- csipet só
- 2 tk mézeskalács fűszer
- 8-10 dkg étcsokoládé
Recept ide kattintva folytatódik »»»
5. Omlós lekváros teasütemény recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
- 250 g vaj
- 150 g porcukor
- csipet só
- tojás
- 420 g finomliszt
- 150 g kukoricakeményítő
- 1 teáskanál sütőpor
- vanília aroma
- 140 ml olaj
Töltéshez:
- lekvár (nálunk málna)
Tetejére:
- olvasztott étcsokoládé
Recept ide kattintva folytatódik »»»
6. Mogyorós kekszek recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
- 28 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 6 dkg kakaópor
- 1 tk vaníliaaroma
- 24 dkg vaj vagy margarin
- tojássárgája
- 4 evőkanál tej
Forgatáshoz:
- tojásfehérje
- vagdalt mogyoró
Töltéshez:
- mogyorókrém
Recept ide kattintva folytatódik »»»
7. Grincs keksz recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tésztához:
- 22 dkg finomliszt
- 5 dkg darált mandula vagy mandulaliszt
- fél cs sütőpor
- csipet só
- tojás
- 10 dkg cukor
- 8 dkg olvasztott vaj
- 2 ek mandulaaroma (zöld színű)
- pár csepp zöld ételfesték
Forgatáshoz:
- porcukor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
8. Mákos-fehér csokis keksz recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
- 130 g vaj (puha)
- tojás
- 80 g porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 narancs lereszelt héja (vagy lehet citrom is)
- csipet só
- 200 g finomliszt
- 125 g darált mák
Töltelék:
- savanykás lekvár (nálunk málna)
Továbbá:
- 100 g fehér csokoládé
Recept ide kattintva folytatódik »»»
9. Kókuszos huszárgomb recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 10 dkg búzafinom liszt
- 10 dkg hideg vaj
- 10 dkg kókuszreszelék
- 7,5 dkg porcukor
- tojás
- vanília őrlemény
- kevés savanykás lekvár
Recept ide kattintva folytatódik »»»
10. Lajcsi keksz recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 evőkanál méz
- tojás
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 2 kiskanál szódabikarbóna
Vaníliás krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4 ek cukor
- 3 dl tej
- 10 dkg puha vaj
Puncsos krém:
- 1 cs puncsos pudingpor
- 4 ek cukor
- 3 dl tej
- 10 dkg puha vaj
Tetejére:
- 10 dkg étcsoki
- 1 ek olaj
- 2-3 ek kókuszreszelék
Recept ide kattintva folytatódik »»»
11. Bécsi keksz recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Keksz:
- 25 dkg kukoricaliszt
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg sótlan, puha vaj
- 20 dkg porcukor
- néhány csepp vanília kivonat
- tojás
- annyi tej, hogy habzsából formázható legyen a massza (kb 50-70 ml)
Töltelék:
- nem darabos meggy, ribizli vagy málna lekvár (a lényeg, hogy savanykás legyen)
- 10,5 dkg mascarpone
- 1 dl tejszín
- 2,5 dkg porcukor












