Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

10 savanyúság, amit jó lesz télen elővenni!

Dátum: 2024-07-02 / Írta: Budai István / Látták: /

A házi készítésű savanyúságok igazi kincsek lehetnek a téli hónapokban, amikor jól esik elővenni egy-egy üveget a kamrából. Az alábbi válogatásban 10 különleges savanyúság receptjét gyűjtöttük össze, amelyekkel gazdagíthatod a téli étkezéseket. Legyen szó ropogós ecetes paprikáról, ízletes uborkasalátáról vagy különleges savanyított karfiolról, ezek a receptek garantáltan elnyerik majd a család és barátok tetszését. Készítsd el most, hogy télen is élvezhesd a nyár ízeit!




  • 1. Ecetes paprika recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 2,5 kg. zöldpaprika
    2. 2 l. víz
    3. 8 dkg. só
    4. 1 darabka gyömbér
    5. 10 szem feketebors
    6. 2,5 dl. ecet (20%)
    7. 1 gr. nátriumbenzoát

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Ropogós ecetes almapaprika recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 2 kg almapaprika
    2. egész feketebors
    3. babérlevél
    4. mustármag
    5. koriandermag
    6. 2 liter víz
    7. 10 dkg só
    8. 20 dkg cukor
    9. 4 dl 10%-os ecet
    10. 1 kávéskanál borkénpor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Uborkasaláta télire recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. uborka
    2. víz
    3. só ízlés szerint
    4. cukor ízlés szerint
    5. ecet ízlés szerint
    6. kevés szalicil, vagy más tartósító

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Házi csalamádé recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 2 kg káposzta
    2. 1 kg paprika (legyen benne piros is)
    3. 1/2 kg uborka
    4. 1 kg sárgarépa
    5. 1/2 kg vöröshagyma
    6. 0,5 kg cukor
    7. 7 dkg só (durva asztali, ne legyen jódozott, stb.)
    8. 1 kávéskanál borkén
    9. 5 dl 10%-os ecet

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Káposztával töltött paprika télire recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 2 kg fehér káposzta
    2. 70 dkg vöröskáposzta
    3. 50 dkg vöröshagyma
    4. 2 ek só
    5. 2 kg körüli paprika
    6. 2,5 liter víz
    7. 3,5 dl 20 %-os ecet
    8. 35 dkg kristálycukor
    9. 4 ek só
    10. 2 tk szalicil

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Lengyel sós uborka recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 10 kg uborka
    2. kb. 5-6 csomag kapor
    3. 5-6 fej fokhagyma
    4. kb. 8 liter forralt, meleg víz
    5. 8 ek só (minden literhez egy ek sót kell számolni)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Ecetes zöld paradicsom recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 3 kg zöld paradicsom
    2. 2 l víz
    3. 5 dkg só
    4. 10 szem fekete bors
    5. 1 kk mustármag
    6. 5 babérlevél
    7. 2 dl ecet (20%)
    8. 1 g nátrium benzoát

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Káposztával töltött almapaprika (savanyúság) recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 2 kg almapaprika
    2. 2 közepes fejeskáposzta
    3. 1 fej vöröshagyma
    4. 1 kisebb tormagyökér

    Felöntőléhez:

    1. 2,5 l víz
    2. 1 kk borkénpor
    3. 1 késhegynyi szódabikarbóna
    4. 2 ek só
    5. 3 ek cukor
    6. babérlevél
    7. feketebors
    8. köménymag
    9. mustármag
    10. koriander
    11. kapor
    12. 1 kk nátrium-benzoát
    13. 4 dl 10 %-os ételecet

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Kakukkfüves savanyított karfiol recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 2 kis fej karfiol
    2. 1 l víz
    3. 1,5 ek kristálycukor
    4. 1,5 ek só
    5. 1 ek szemes bors
    6. 1 ek fekete mustármag
    7. 5 babérlevél
    8. 3,5 dl 10 %-os ecet

    Díszítéshez:

    1. 12 szál friss kakukkfű
    2. 12 gerezd fokhagyma
    3. 15 apró erős paprika

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Édes cékla befőtt recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 2,3 kg cékla (megtisztítva 2 kg)
    2. 2 ek ecet (10%-os)
    3. 6-10 ek cukor
    4. 2 tk reszelt torma
    5. 0,5 tk Na-benzoát

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá