Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ropogós ecetes almapaprika recept

Ropogós ecetes almapaprika
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 kg almapaprika
    • egész feketebors
    • babérlevél
    • mustármag
    • koriandermag

    A léhez:

    • 2 liter víz
    • 10 dkg só
    • 20 dkg cukor
    • 4 dl 10%-os ecet
    • 1 kávéskanál borkénpor

    Elkészítése:

    Az almapaprikákat megmossuk, és a ízlés szerint félbevágjuk, vagy meghagyjuk egészben. A vízhez hozzáadjuk az ecetet, sót, cukrot és a borkénport, amit nem forralunk fel, csak sűrűn megkevergetve megvárjuk amíg a cukor és a só elolvad benne. A tiszta üvegek aljára szórunk ízlés szerint a fűszerekből és rakunk bele 1-2 darab babérlevelet, majd minél szorosabban megpróbáljuk belerakosgatni a paprikákat, melyre ráöntjük a felöntő levet. Celofánnal befedjük, rácsavarjuk az üveg tetejét és a kamrapolcra állítjuk. Kb. 3-4 hét múlva már fogyasztható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá