Ropogós ecetes almapaprika

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 kg almapaprika
  • egész feketebors
  • babérlevél
  • mustármag
  • koriandermag

A léhez:

  • 2 liter víz
  • 10 dkg só
  • 20 dkg cukor
  • 4 dl 10%-os ecet
  • 1 kávéskanál borkénpor

Elkészítése:

Az almapaprikákat megmossuk, és a ízlés szerint félbevágjuk, vagy meghagyjuk egészben. A vízhez hozzáadjuk az ecetet, sót, cukrot és a borkénport, amit nem forralunk fel, csak sűrűn megkevergetve megvárjuk amíg a cukor és a só elolvad benne. A tiszta üvegek aljára szórunk ízlés szerint a fűszerekből és rakunk bele 1-2 darab babérlevelet, majd minél szorosabban megpróbáljuk belerakosgatni a paprikákat, melyre ráöntjük a felöntő levet. Celofánnal befedjük, rácsavarjuk az üveg tetejét és a kamrapolcra állítjuk. Kb. 3-4 hét múlva már fogyasztható.