Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakukkfüves savanyított karfiol recept

Kakukkfüves savanyított karfiol
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    (3 db 7 dl-es üveghez)

    • 2 kis fej karfiol
    • 1 l víz
    • 1,5 ek kristálycukor
    • 1,5 ek só
    • 1 ek szemes bors
    • 1 ek fekete mustármag
    • 5 babérlevél
    • 3,5 dl 10 %-os ecet

    Díszítéshez:

    • 12 szál friss kakukkfű
    • 12 gerezd fokhagyma
    • 15 apró erős paprika

    Elkészítése:

    A karfiolt rózsáira szedem, megmosom és papírtörlőre teszem.

    A fokhagymát megpucolom, majd a paprikával és a kakukkfű ágakkal alaposan megmosom és ezt is papírtörlőre helyezem.

    Az üvegeket és a fedőket egy nagy lábosban, lobogó vízben kifőzöm, majd elosztom bennük a karfiolt, a paprikát, a kakukkfüvet és a fokhagymát.

    A vizet, az ecetet, a sót, a cukrot, a babérlevelet, a borsot, a mustármagot felfőzöm, majd az így elkészült levet egy merőkanál segítségével a már ízlésesen megtöltött üvegere szedem, rácsavarom a kupakot és száraz dunsztban kihűtöm majd ezt követően a kamra polcaira teszem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá