Kakukkfüves savanyított karfiol

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
(3 db 7 dl-es üveghez)

  • 2 kis fej karfiol
  • 1 l víz
  • 1,5 ek kristálycukor
  • 1,5 ek só
  • 1 ek szemes bors
  • 1 ek fekete mustármag
  • 5 babérlevél
  • 3,5 dl 10 %-os ecet

Díszítéshez:

  • 12 szál friss kakukkfű
  • 12 gerezd fokhagyma
  • 15 apró erős paprika

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedem, megmosom és papírtörlőre teszem.

A fokhagymát megpucolom, majd a paprikával és a kakukkfű ágakkal alaposan megmosom és ezt is papírtörlőre helyezem.

Az üvegeket és a fedőket egy nagy lábosban, lobogó vízben kifőzöm, majd elosztom bennük a karfiolt, a paprikát, a kakukkfüvet és a fokhagymát.

A vizet, az ecetet, a sót, a cukrot, a babérlevelet, a borsot, a mustármagot felfőzöm, majd az így elkészült levet egy merőkanál segítségével a már ízlésesen megtöltött üvegere szedem, rácsavarom a kupakot és száraz dunsztban kihűtöm majd ezt követően a kamra polcaira teszem.