A karácsonyi időszak különleges alkalom arra, hogy szeretteinket és barátainkat vendégül lássuk, és finomságokkal kényeztessük őket. Az ünnepi vendégvárás során a sütemények különösen fontos szerepet kapnak, hiszen az asztal középpontjában mindig ott csillognak a szebbnél szebb édességek. Összeállítottunk egy válogatást 10 imádnivaló süteményből, amelyek tökéletesen illenek az ünnepi hangulathoz. Ezek a receptek nemcsak finomak és látványosak, hanem könnyen elkészíthetőek is, így bárki bátran nekivághat.
A listán szereplő sütemények között ott van a pihe-puha tiramisu rolád, amely egyszerre elegáns és ízletes, valamint a klasszikus fatorzs rolád, amely a karácsony egyik legkedveltebb süteménye. Az erdei gyümölcsös Raffaello szelet és a kakaós-kókuszos kevert azoknak kedvez, akik a gyümölcsös vagy kókuszos ízeket kedvelik. A retró hangulatú Borzas Kata és a csíkos szelet kókuszos krémmel pedig nosztalgikus ízekkel varázsolja el a vendégeket.
Ha valami igazán különlegeset szeretnénk az asztalra tenni, a Stollwerck szelet vagy a Kozák sapka kocka formában garantáltan elnyeri mindenki tetszését. És persze nem maradhat ki a klasszikus képviselőfánk sem, amely minden ünnepi asztal megkoronázása lehet. Ezek az édességek nemcsak a vendégek szemét gyönyörködtetik, hanem az ízlelőbimbókat is kényeztetik, így biztosak lehetünk benne, hogy mindenki elégedetten távozik majd.
Az ünnepi készülődés során ezekkel a receptekkel nemcsak időt, hanem stresszt is spórolhatunk, hiszen mindegyik kipróbált és bevált. A karácsonyi vendégváró süteményekkel nemcsak az asztalunkat, hanem az otthonunkat is ünnepi hangulattal tölthetjük meg. Próbáljuk ki ezeket a recepteket, és varázsoljunk mosolyt mindenki arcára az ínycsiklandó süteményekkel!
1. Pihe-puha tiramisu rolád recept
Hozzávalók:
Piskótához (25*35 cm):
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 90g cukor
- 2 ml vanília aroma
- csipet só
- 50 g olaj
- 60 g tej
- 70 g liszt (átszitálva)
- 15 g kakaópor (átszitálva)
Krémhez/töltéshez:
- 200 g mascarpone
- 300 g tejszín (legalább 30%-os)
- 50 gr porcukor (de ez ízlés dolga, én mostanában nem annyira édesen kedvelem a dolgokat a diéta végett, így elképzelhető, hogy neked több cukorral jobban fog ízleni)
Továbbá:
- kakaópor szitáláshoz
- kb 1 dl presszó kávé (ízesítve cukorral ízlés szerint és egy csepp vaníliával)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Fatörzs rolád recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 csapott evőkanál kristálycukor
- 5 púpos evőkanál liszt
- 1 púpos evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
Csoki krém:
- 25 dkg étcsokoládé
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg kristálycukor
- 4 dkg kakaópor
- 23 dkg vaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Kakaós kókuszos kevert recept
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg olvasztott langyos vaj
- 1/4 liter tej
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg cukor
- 4 dkg kakaópor
- 2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Töltelék:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- ízlés szerint kókuszreszelék
- ízlés szerint rum
- pár evőkanál cukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Erdei gyümölcsös raffaello szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- csipet sót
- 80 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 100 g kókuszreszelék
- 40 g finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
Locsoláshoz:
- 1 dl tej (langyos)
Eredei gyümölcsös réteg:
- 500 g fagyasztott erdei gyümölcs
- 100 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 250 ml víz
- 2 csomag puncs ízű pudingpor (vagy epres)
Krém:
- 600 ml tej
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 120 g cukor
- 100 g fehér csokoládé
- 200 g vaj
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Puncsos kekszes süti recept
Hozzávalók:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g porcukor
- 80 g puha zsír
- 3 ek kakaópor
- 5 ek tej
- fél csomag sütőpor
- 450-500 g finomliszt (a liszt minőségétől függően)
Krém:
- 3 csomag puncsízű pudingpor
- 3 ek liszt
- 1,5 l tej
- 6 ek cukor
- 25 dkg margarin
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Borzas Kata, a retro csokis túrós-sütemény recept
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 15 dkg kristálycukor
- 1 cs sütőpor
- 1cs vaníliás cukor
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 kk rum vagy rumaroma
- 25 dkg margarin
Töltelék:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Csíkos szelet kókuszos krémmel recept
Hozzávalók:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek forró víz
- 10 dkg kristálycukor
- 5 dkg finomliszt
- 5 dkg rétesliszt
- 6 g sütőpor
A középső réteghez:
- 10 dkg darált keksz
- 3 ek kakaópor
- 10 dkg vaj
- 1 dl tej (kb)
- 5 dkg porcukor
- 20 ml rumaroma
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Stolwerck szelet recept
Hozzávalók:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek forró víz
- 10 dkg kristálycukor
- 5 dkg finomliszt
- 5 dkg rétesliszt
- 6 g sütőpor
A középső réteghez:
- 10 dkg darált keksz
- 3 ek kakaópor
- 10 dkg vaj
- 1 dl tej (kb)
- 5 dkg porcukor
- 20 ml rumaroma
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Kozák sapka kocka formában recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek cukor
- 7 ek finomliszt
- 3 ek holland kakaópor
- 1 cs sütőpor
- csipet só
Krém:
- 4 dl tej
- 4 ek finomliszt
- 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 25 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Képviselőfánk recept
Hozzávalók:
Égetett tészta:
- 15 dkg vaj (vagy 1,5 dl olaj)
- 1,5 dl víz
- 15 dkg liszt
- 5-6 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 dl tej
- 9 dkg vaníliás főzős pudingpor
- 20 dkg cukor
- 1/2 rúd vanília magjai