1 . Paradicsomos káposzta
Hozzávalók:
- 1 kisebb fejes káposzta
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 1 üveg sűrített paradicsom
- só
- 3 ek liszt
- 2 ek olaj
- 1 tk pirospaprika
- cukor (v. édesítőszer)
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Tökfőzelék
Hozzávalók:
- 1 kg gyalult tök, lehet fagyasztott is
- 1 fej vöröshagyma
- 4 ek sertés zsír
- 2 ek finomliszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 dl tej
- 1 pohár tejföl
- almaecet 6%-os
- kapor
- só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Pikáns krumplifőzelék
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 3-4 babérlevél
- 1-2 ek almaecet (6%-os)
- 1-2 ek cukor
- ízlés szerint só
- 1 tk majoránna
- 3 ek zsír, vagy olaj
- 1 vöröshagyma
- 3 ek finomliszt
- 1 kk pirospaprika
- 2 dl tejföl
- mustár (elhagyható)
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Tavaszi finomfőzelék
Hozzávalók:
- 1 közepes zsenge karalábé
- 1 közepes krumpli
- 3 sárgarépa
- fél üveg, vagy 20 dkg friss zöldborsó
- 2 púpos ek liszt
- só
- bors
- ételízesítő
- kb. 5-6 dl tej
- kevés apróra vágott petrezselyem
- kevés újhagyma, vagy medvehagyma
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Tejfölös zöldbabfőzelék húsroláddal
Hozzávalók:
- 0,5 kg zöldbab
- 2 dl tejföl
- 0,5 fej vöröshagyma
- 2 ek liszt
- 50 dkg darált hús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- só
- bors
- szerecsendió
- 1 csomag zöldhagyma
- zsemlemorzsa
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Kapros kelkáposzta főzelék
Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta (kb. 1 kg)
- 1 ek olaj
- 1 ek rozsliszt
- 2 közepes nagyságú krumpli
- 1 mk őrölt köménymag
- 1 nagy csokor friss kapor
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 1 tk édes nemes pirospaprika
- tejföl
A recept ide kattintva folytatódik >>>
7. Tört paszuly
Hozzávalók :
- kb fél kg száraz fehér bab (paszuly)
- 2 db babérlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- egy fej vöröshagyma, fél szél póréhagyma
- egy tk házi ételízesítő
- 1 sárgarépa
- 2 ek olaj
- 1 tk fűszerpaprika
- néhány karika paprikás kolbász
A recept ide kattintva folytatódik >>>
8. Tavaszi karalábé főzelék
Hozzávalók:
- 2 zsenge karalábé
- 20 dkg csirkemellfilé
- 8-10 szál medvehagyma
- 1 ek apróra vágott póréhagyma
- 1-2 koktél paradicsom
- néhány szelet tv paprika
- petrezselyemzöld
- csombor ( borsikafű)
- diónyi vaj
- 1 ek olaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
9. Kapros vajbabfőzelék
Hozzávalók:
- 50 dkg friss zsenge vajbab
- 1 nagy csokor kapor
- 1 ek lm vaj
- 1 pohár (150g) lm tejföl
- 2 ek kukorica keményítő 0,5 dl hideg vízben feloldva
- Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors
A recept ide kattintva folytatódik >>>
10. Répafőzelék
Hozzávalók:
- ½ kg sárgarépa
- 1 ek margarin
- 1-2 ek liszt
- kb 4-5 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 cs vaniliás cukor