Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tavaszi finomfőzelék recept

Tavaszi finomfőzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes zsenge karalábé
    • 1 közepes krumpli
    • 3 sárgarépa
    • fél üveg, vagy 20 dkg friss zöldborsó
    • 2 púpos ek liszt
    • bors
    • ételízesítő
    • kb. 5-6 dl tej
    • kevés apróra vágott petrezselyem
    • kevés újhagyma, vagy medvehagyma

    Elkészítése:

    A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A krumplit, a répát, a karalábét felkockázzuk, és sós vízben félpuhára főzzük. Utána hozzáadjuk a zöldborsót (ha friss, vagy fagyasztott), majd az egészet puhára főzzük. (Ha üveges borsót használunk, akkor tesszük hozzá, ha már puhák a zöldségek.)

    Leöntjük róla majdnem az összes vizet (csak kb. 1 dl hagyunk rajta) majd felöntjük tejjel (3-4dl).

    A lisztet kevés tejjel (kb. 2 dl) simára keverjük, és besűrítjük a főzeléket.

    A hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, és belekeverjük a főzelékbe. Ízlés szerint ízesítjük, sózzuk, borsozzuk.

    Tipp:

    A zsenge zöldségekből a legfinomabb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá