Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

10 főzelék, ami tényleg finom!

Dátum: 2017-01-27 / Írta: Budai István / Látták: 44180 /

Nem eszi a család a főzeléket? Ezeket imádni fogják!




  • 1 . Zöldfűszeres karalábé húsgombóccal

    zoldfuszeres

    Hozzávalók:

    1. 2 közepes méretű zsenge karalábé
    2. 1 sárgarépa
    3. 30 dkg darált sertéshús
    4. 1 ek. apróra vágott zöldhagyma
    5. Zöld fűszerek: csokor petrezselyem, kapor,csombor (borsikafű), egy fokhagymaszár
    6. 2 ek rizs
    7. só, bors
    8. 1 dl tejföl

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    2. Tökfőzelék

    tokfozi

    Hozzávalók:

    1. 1 kg gyalult tök, lehet fagyasztott is
    2. 1 fej vöröshagyma
    3. 4 ek sertés zsír
    4. 2 ek finomliszt
    5. 1 kávéskanál pirospaprika
    6. 2 dl tej
    7. 1 pohár tejföl
    8. almaecet 6%-os
    9. kapor

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    3. Húsos paradicsomos káposzta

    kposzta

    Hozzávalók:

    1. fél kg sertéscomb vagy karaj
    2. kb 1 liter házilag eltett paradicsomlé
    3. 1 kisebb fej káposzta
    4. csipetnyi majoránna
    5. kevés cukor
    6. só,bors
    7. kb 2 evőkanál zsír vagy olaj
    8. kb 2 púpozott evőkanál liszt

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    4. Tejfölös krumplifőzelék

    krumpli

    Hozzávalók:

    1. 1 kg krumpli
    2. 1 tk ételízesítő
    3. 2 babérlevél
    4. 1 ek liszt
    5. 2-3 dl tejföl

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    5. Kapros kelkáposzta főzelék

    kelkaposzta

    Hozzávalók:

    1. 1 fej kelkáposzta (kb. 1 kg)
    2. 1 ek olaj
    3. 1 ek rozsliszt
    4. 2 közepes nagyságú krumpli
    5. 1 mk őrölt köménymag
    6. 1 nagy csokor friss kapor
    7. 2 gerezd fokhagyma
    8. 1 tk édes nemes pirospaprika
    9. tejföl

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    6. Tarkabab főzelék füstölt oldalassal

    tarkabab

    Hozzávalók:

    1. 350 g füstölt oldalas
    2. 2 gerezd fokhagyma
    3. 1 közepes vöröshagyma
    4. 125 g tarkabab
    5. 2 db babérlevél
    6. 2 kisebb burgonya
    7. 1 dl tej

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    7. Tavaszi karalábéfőzelék

    tavaszi

    Hozzávalók:

    1. 2 zsenge karalábé
    2. 20 dkg csirkemellfilé
    3. 8-10 szál medvehagyma
    4. 1 ek apróra vágott póréhagyma
    5. 1-2 koktél paradicsom
    6. néhány szelet tv paprika
    7. petrezselyemzöld
    8. csombor ( borsikafű)
    9. diónyi vaj
    10. 1 ek olaj
    11. 1 dl tejföl
    12. 1 dl tej
    13. 1 ek rozsliszt
    14. 1 tk fehér liszt
    15. bors

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    8. Kapros kefires burgonyafőzelék

    kefires

    Hozzávalók:

    1. 70 dkg burgonya
    2. 1 nagy kefir
    3. 3 ek liszt
    4. 1 vöröshagyma
    5. ízlés szerint só
    6. kapor
    7. babérlevél

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    9. Tört paszuly

    paszuly

    Hozzávalók :

    1. kb fél kg száraz fehér bab (paszuly)
    2. 2 db babérlevél
    3. 1 gerezd fokhagyma
    4. egy fej vöröshagyma, fél szél póréhagyma
    5. egy tk házi ételízesítő
    6. 1 sárgarépa
    7. 2 ek olaj
    8. 1 tk fűszerpaprika
    9. néhány karika paprikás kolbász

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    10. Paradicsomos krumpli

    krumpli

    Hozzávalók:

    1. 1 kg krumpli
    2. 1 üveg sűrített paradicsom
    3. 2 szál zellerzöld
    4. 2 db babérlevél
    5. 1 tk őrölt kömény
    6. 1 kisebb vöröshagyma
    7. 2 ek liszt
    8. 2-3 ek olaj
    9. 1 tk pirospaprika
    10. 1 mk só
    11. cukor
    12. víz

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Szólj hozzá