Kapros kefires burgonyafőzelék recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 70 dkg burgonya
- 1 nagy kefir
- 3 ek liszt
- 1 vöröshagyma
- ízlés szerint só
- kapor
- babérlevél
Elkészítése:
A meghámozott, felkockázott burgonyát annyi vízben, ami szűken ellepi, felrakjuk főni. Hozzáadjuk a sót, egészben a hagymát és a babérlevelet.
A kefirt 1-2 ek főzővízzel lazítjuk, majd hozzáadunk 2-3 ek lisztet. Csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a frissen aprított kaporlevelet, és a főzelékbe csorgatjuk.
Tálaláskor kockára vágott füstölt sonkát szórhatunk rá.
A kapros kefires burgonyafőzelék kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 53 kcal
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 1 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 1 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.