Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros kefires burgonyafőzelék recept

Kapros kefires burgonyafőzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg burgonya
    • 1 nagy kefir
    • 3 ek liszt
    • 1 vöröshagyma
    • ízlés szerint só
    • kapor
    • babérlevél

    Elkészítése:

    A meghámozott, felkockázott burgonyát annyi vízben, ami szűken ellepi, felrakjuk főni. Hozzáadjuk a sót, egészben a hagymát és a babérlevelet.

    A kefirt 1-2 ek főzővízzel lazítjuk, majd hozzáadunk 2-3 ek lisztet. Csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a frissen aprított kaporlevelet, és a főzelékbe csorgatjuk.

    Tálaláskor kockára vágott füstölt sonkát szórhatunk rá.

    A kapros kefires burgonyafőzelék kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 53 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 10 g
    Zsír: 1 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá