Kapros kefires burgonyafőzelék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kapros kefires burgonyafőzelék

Hozzávalók:

  • 70 dkg burgonya
  • 1 nagy kefir
  • 3 ek liszt
  • 1 vöröshagyma
  • ízlés szerint só
  • kapor
  • babérlevél

Elkészítése:

A meghámozott, felkockázott burgonyát annyi vízben, ami szűken ellepi, felrakjuk főni. Hozzáadjuk a sót, egészben a hagymát és a babérlevelet.

A kefirt 1-2 ek főzővízzel lazítjuk, majd hozzáadunk 2-3 ek lisztet. Csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a frissen aprított kaporlevelet, és a főzelékbe csorgatjuk.

Tálaláskor kockára vágott füstölt sonkát szórhatunk rá.