Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

10 fantasztikus, hűsítő gyümölcsleves

Dátum: 2023-05-24 / Írta: Budai István / Látták: /

A nyári hűsítők sorába nem csak a fagyik, jégkrémek, jeges kávék és a hideg dinnye tartozik, hanem a jól behűtött gyümölcslevesek is! Készítheted főzéssel vagy anélkül, mindenféle gyümölccsel és tálalhatod tejszínhabbal, valamint egy kevés mentával is feldobhatod az ízét. Hát nem nagyszerű?




  • 1. Gyümölcsleves

    Hozzávalók:

    1. 1 kg vegyes gyümölcs
    2. fahéj
    3. szegfűszeg
    4. cukor
    5. 3 dl tejföl
    6. 1 ek étkezési keményítő

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    2. Görög gyümölcsleves

    Hozzávalók:

    1. 1 l 100 %-os narancslé
    2. ½ l főzőtejszín
    3. 2 cs vaniliás cukor
    4. 1 db citrom leve
    5. 2-3 ek cukor
    6. 2 ek rum
    7. gyümölcsök

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    3. Egzotikus gyümölcsleves csokis eperszemekkel

    Hozzávalók:

    1. 400 g trópusi gyümölcskonzerv
    2. 3 alma
    3. 2 dl víz
    4. 6 db szegfűszeg
    5. pici só
    6. 1-2 kk őrölt fahéj
    7. 1,5 l tej
    8. 200 ml tejszín
    9. 1 tasak tejszínes pudingpor
    10. 7-8 ek cukor
    11. 12 szem eper
    12. 1-2 ek kókuszreszelék
    13. 90 g étcsokoládé
    14. 2 g vaj

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    4. Alma-eper leves

    Hozzávalók:

    1. 4 közepes alma
    2. 25 dkg eper
    3. 1 csipet só
    4. 2-3 ek cukor (a gyümölcsök édességének függvényében)
    5. 2 dl főzőtejszín (20%-os)
    6. 0,5 tasak eperízesítésű pudingpor
    7. 1 tasak vaníliás cukor

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    5. Sárgadinnye krémleves

    Hozzávalók:

    1. 1 nagyobb sárgadinnye
    2. 1,5 dl habtejszín
    3. 1,5 dl tej
    4. 3-4 db mentalevél
    5. porcukor ízlés szerint
    6. kevés vaníliás cukor

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    6. Tejszínes málnakrémleves

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg málna /+15 szem a díszítéshez/
    2. 2 dl főzőtejszín
    3. 2 dl tej
    4. 1 db egész fahéj
    5. 6-8 szem szegfűszeg
    6. cukor ízlés szerint
    7. 2 dkg pudingpor
    8. csipet só

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    7. Tejszínes almaleves

    Hozzávalók:

    1. 6 db alma
    2. 1 kk őrölt fahéj
    3. pár szem szegfűszeg
    4. 1 csipet só
    5. 1 ek cukor
    6. 200 g főzőtejszín
    7. 0,5 cl fehérbor
    8. kevés citromlé

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    8. Joghurtos gyümölcskrémleves

    Hozzávalók:

    1. 1 kg gyümölcs (lehet sárgabarack, meggy, málna, vagy vegyesen, amit szeretnénk)
    2. 25 dkg görög joghurt
    3. 2,5 dl tej
    4. 2 dl habtejszín (cukrozatlan, min. 30 % zsírtartalmú)
    5. porcukor ízlés szerint (ha szükséges)
    6. vanília őrlemény, fahéj ízlés szerint

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    9. Sárgabarack krémleves

    Hozzávalók:

    1. 80 dkg barack
    2. kevés reszelt gyömbér
    3. 1 kávéskanál őrölt fahéj
    4. 1 csomag vaníliás cukor
    5. 4-5 db szegfűszeg
    6. 1 citrom reszelt héja, és leve
    7. 1 kanál szorbit vagy nyírfacukor
    8. 2 dl főzőtejszín
    9. 1 csipet só
    10. víz

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    10. Görög gyümölcsleves

    Hozzávalók:

    1. 1 l 100 %-os narancslé
    2. 2,5 dl tejszín
    3. 1 cs vaníliás cukor
    4. 1 citrom leve
    5. cukor (opcionális)
    6. 1 kg görögdinnye
    7. 1 kg sárgadinnye
    8. 1 fürt szőlő
    9. 4 őszibarack

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Szólj hozzá