1. Gyümölcsleves
Hozzávalók:
- 1 kg vegyes gyümölcs
- fahéj
- szegfűszeg
- cukor
- 3 dl tejföl
- 1 ek étkezési keményítő
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Görög gyümölcsleves
Hozzávalók:
- 1 l 100 %-os narancslé
- ½ l főzőtejszín
- 2 cs vaniliás cukor
- 1 db citrom leve
- 2-3 ek cukor
- 2 ek rum
- gyümölcsök
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Egzotikus gyümölcsleves csokis eperszemekkel
Hozzávalók:
- 400 g trópusi gyümölcskonzerv
- 3 alma
- 2 dl víz
- 6 db szegfűszeg
- pici só
- 1-2 kk őrölt fahéj
- 1,5 l tej
- 200 ml tejszín
- 1 tasak tejszínes pudingpor
- 7-8 ek cukor
- 12 szem eper
- 1-2 ek kókuszreszelék
- 90 g étcsokoládé
- 2 g vaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Alma-eper leves
Hozzávalók:
- 4 közepes alma
- 25 dkg eper
- 1 csipet só
- 2-3 ek cukor (a gyümölcsök édességének függvényében)
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
- 0,5 tasak eperízesítésű pudingpor
- 1 tasak vaníliás cukor
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Sárgadinnye krémleves
Hozzávalók:
- 1 nagyobb sárgadinnye
- 1,5 dl habtejszín
- 1,5 dl tej
- 3-4 db mentalevél
- porcukor ízlés szerint
- kevés vaníliás cukor
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
6. Tejszínes málnakrémleves
Hozzávalók:
- 50 dkg málna /+15 szem a díszítéshez/
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dl tej
- 1 db egész fahéj
- 6-8 szem szegfűszeg
- cukor ízlés szerint
- 2 dkg pudingpor
- csipet só
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
7. Tejszínes almaleves
Hozzávalók:
- 6 db alma
- 1 kk őrölt fahéj
- pár szem szegfűszeg
- 1 csipet só
- 1 ek cukor
- 200 g főzőtejszín
- 0,5 cl fehérbor
- kevés citromlé
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
8. Joghurtos gyümölcskrémleves
Hozzávalók:
- 1 kg gyümölcs (lehet sárgabarack, meggy, málna, vagy vegyesen, amit szeretnénk)
- 25 dkg görög joghurt
- 2,5 dl tej
- 2 dl habtejszín (cukrozatlan, min. 30 % zsírtartalmú)
- porcukor ízlés szerint (ha szükséges)
- vanília őrlemény, fahéj ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
9. Sárgabarack krémleves
Hozzávalók:
- 80 dkg barack
- kevés reszelt gyömbér
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4-5 db szegfűszeg
- 1 citrom reszelt héja, és leve
- 1 kanál szorbit vagy nyírfacukor
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csipet só
- víz
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
10. Görög gyümölcsleves
Hozzávalók:
- 1 l 100 %-os narancslé
- 2,5 dl tejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom leve
- cukor (opcionális)
- 1 kg görögdinnye
- 1 kg sárgadinnye
- 1 fürt szőlő
- 4 őszibarack