Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Alma-eper leves recept

Alma-eper leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 közepes alma
    • 25 dkg eper
    • 1 csipet só
    • 2-3 ek cukor (a gyümölcsök édességének függvényében)
    • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
    • 0,5 tasak eperízesítésű pudingpor
    • 1 tasak vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk.

    Az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük és a gyümölcshúst közepes darabokra vágjuk és annyi vízzel felöntve, hogy kicsit túlérje, feltesszük főni. Meghintjük a sóval, cukorral. Ha már puha, hozzáadjuk az epret.

    A pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük. A levesből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk, majd folyamatos kevergetés mellett beleöntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és hagyjuk felfőni.

    Jól behűtve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá