Alma-eper leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Alma-eper leves

Hozzávalók:

  • 4 közepes alma
  • 25 dkg eper
  • 1 csipet só
  • 2-3 ek cukor (a gyümölcsök édességének függvényében)
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 0,5 tasak eperízesítésű pudingpor
  • 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítése:

Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk.

Az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük és a gyümölcshúst közepes darabokra vágjuk és annyi vízzel felöntve, hogy kicsit túlérje, feltesszük főni. Meghintjük a sóval, cukorral. Ha már puha, hozzáadjuk az epret.

A pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük. A levesből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk, majd folyamatos kevergetés mellett beleöntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és hagyjuk felfőni.

Jól behűtve kínáljuk.