1. Reszelt diós szelet
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 dkg cukor
- 2 egész tojás
- 12 dkg zsír
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Mézes-diós szelet
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 egész tojás
- 15 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 4 evőkanál méz
- 4 evőkanál tej
- csipet só
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Vaníliakrémes diószelet
Hozzávalók:
- 400 g tojásfehérje (kb 12-14 db)
- 180 g nyírfacukor vagy ennek megfelelő édesítő
- 300 g darált dió
- 60 g búza finomliszt
- 120 g teljes kiörlésű búzaliszt
- 20 g sütőpor
- 50 g durvára vágott dió a szóráshoz
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Túróhabos-diós szelet
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 8 dkg őrölt dió
- 7 dkg rizsliszt
- csipet só
- 45 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 dl habtejszín
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Csokis-diós krémes
Hozzávalók:
- 22 dkg finomliszt
- 12 dkg cukor
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 3 tojássárgája
- csipet só
- 0,5 cs sütőpor
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
6. Ischler diós tésztából
Hozzávalók:
- 150 g porcukor
- 300 g vaj
- 420 g búza finomliszt
- 150 g őrölt dió vagy mandula
- 1,5 kávéskanál fahéj (őrölt)
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
7. Francia diós krémes
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 1 ek méz
- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
8. Diós mézes
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 5 evőkanál méz
- 4 evőkanál zsír
- 2 tojás
- késhegynyi szódabikarbóna
- 4-5 evőkanál tej
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
9. Mágnás diós pite
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 22 dkg puha vaj (valódi dán vaj)
- 10 dkg kristálycukor
- 1 tojás
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 üveg (2,5-3 dl) házi sárgabaracklekvár
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
10. Diós keksztekercs
Hozzávalók:
- 35 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 ek rumaroma
- 7-8 ek sárgabaracklekvár