Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mágnás diós pite recept

Mágnás diós pite
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 22 dkg puha vaj (valódi dán vaj)
    • 10 dkg kristálycukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom reszelt héja és leve

    Kenéshez:

    • 1 üveg (2,5-3 dl) házi sárgabaracklekvár

    Tetejére:

    • 20 dkg nádcukor
    • 3 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg darált dió
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • csipet só
    • dióbél a díszítéshez

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk és félretesszük.

    A 3 tojássárgáját a nádcukorral habosra verjük. A tojások fehérjét a sóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A diót a nádcukros masszába forgatjuk, majd hozzáadjuk apránként a keményre vert fehérjét is, és laza mozdulatokkal simára keverjük.

    A tészta 2/3-ad részét enyhén lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk és vajazott, lisztezett tepsibe simítjuk.

    A lekvárral vastagon megkenjük, majd a diós habot egyenletesen elsimítjuk rajta. A maradék tésztából rudakat formálunk és a tészta tetejét berácsozzuk vele.

    Dióbéllel díszítjük és előmelegített sütőben 35 percig sütjük.

    Kihűlés után szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá