Mágnás diós pite recept
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 22 dkg puha vaj (valódi dán vaj)
- 10 dkg kristálycukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja és leve
Kenéshez:
- 1 üveg (2,5-3 dl) házi sárgabaracklekvár
Tetejére:
- 20 dkg nádcukor
- 3 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg darált dió
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- dióbél a díszítéshez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk és félretesszük.
A 3 tojássárgáját a nádcukorral habosra verjük. A tojások fehérjét a sóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A diót a nádcukros masszába forgatjuk, majd hozzáadjuk apránként a keményre vert fehérjét is, és laza mozdulatokkal simára keverjük.
A tészta 2/3-ad részét enyhén lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk és vajazott, lisztezett tepsibe simítjuk.
A lekvárral vastagon megkenjük, majd a diós habot egyenletesen elsimítjuk rajta. A maradék tésztából rudakat formálunk és a tészta tetejét berácsozzuk vele.
Dióbéllel díszítjük és előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
Kihűlés után szeleteljük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.