1 . Lekváros virágok
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 30 dkg margarin
- 175 gr tejföl
- 2 tojás sárgája
- Kb 30 dkg házi baracklekvár
- 7 dkg olvasztott margarin
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Apró zserbó
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 csipet só
- 15 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
- 7 dkg darált dió
- 2 púpos ek sárgabarcklekvár
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Ferrero keksz
Hozzávalók:
- 14 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 12 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 tojás sárgája
- 2 ek tej
- 1 zacskó vaníliás cukor
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Omlós keksz mogyorókrémmel
Hozzávalók:
- 12,5 dkg vaj
- 4 dkg porcukor
- 22 dkg liszt
- 3 dkg étkezési keményítő
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojássárgája
- mogyorókrém az összeragasztáshoz
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Kókusszal szórt csokis perec
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás sárgája
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tk sütőpor
- 30 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj
- 3 ek kókuszreszelék
A recept ide kattintva folytatódik!
6. Aszalt szilvás-diós hókifli
Hozzávalók:
- 1 kis pohár tejföl
- 15 dkg zsír
- fél cs sütőpor
- 5 dkg porcukor
- csipet só
- 45 dkg liszt
Töltelék:
- 10 dkg aszalt szilva
- 10 dkg darált dió
- 2 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
A recept ide kattintva folytatódik!
7. Kissingeni zsemlék
Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg darált mogyoró
- 1 teáskanál sütőpor
- 15 dkg cukor
- 1 csipet só
- 1 darab tojás
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 10 dkg puha vaj
Továbbá:
- 25 dkg sárgabaracklekvár
- 15 dkg étcsokoládé tortabevonó
- 48 db fél dióbél
A recept ide kattintva folytatódik!
8. Ünnepi linzer
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 csipet só
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kk sütőpor
- 0,5 citrom reszelt héja
- 20 dkg vaj/margarin
- 1 tojássárgája
- baracklekvár a töltéshez
A recept ide kattintva folytatódik >>>
9. Édes gomba kekszek
Hozzávalók:
- 23 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 1 bögre (2,5 dl) porcukor
- 2 tojás
- 1 tk. vanília kivonat
- 3 bögre liszt
- 1 bögre étkezési keményítő
- 1 csomag sütőpor
- 1 ek kakaópor
A recept ide kattintva folytatódik >>>
10. Csokoládéba mártott keksz
Hozzávalók:
- 35 dkg tönkölybúza liszt
- 13 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 1 citrom héja reszelve
- 6 g sütőpor
- 1 tojássárgája
- 5 dkg tejföl
- 4 dkg földimogyoró forgács
- 1 tojásfehérje
- 20 dkg étcsokoládé
- 3 ek olaj