Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládéba mártott keksz recept

Csokoládéba mártott keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg tönkölybúza liszt
    • 13 dkg cukor
    • 15 dkg vaj
    • 1 citrom héja reszelve
    • 6 g sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg tejföl
    • 4 dkg földimogyoró forgács
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg étcsokoládé
    • 3 ek olaj

    Elkészítése:

    A lisztet elmorzsoljuk a hideg felkockázott vajjal, majd hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, végül a tojás és a tejföl hozzáadásával tésztává gyúrtjuk.
    1 órát hideg helyen pihentetjük

    Lisztezett munkalapon kb. 6 mm vastagra kinyújtjuk, majd tetszőleges formával kiszúrjuk.

    Sütőpapírral leterített sütőlapra rakjuk, tojásfehérjével lekenjük, és földimogyoró forgácsokat szórunk a tetejére.

    170°C-ra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, a csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, belemártjuk a keksz egy részét.

    Tipp:

    Ünnepek előtt néhány nappal már elkészíthető, zárt dobozban eltartható.

    A csokoládéba mártott keksz kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 437 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 48 g
    Zsír: 23 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá