Csokoládéba mártott keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 35 dkg tönkölybúza liszt
  • 13 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 citrom héja reszelve
  • 6 g sütőpor
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg tejföl
  • 4 dkg földimogyoró forgács
  • 1 tojásfehérje
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 3 ek olaj

Elkészítése:

A lisztet elmorzsoljuk a hideg felkockázott vajjal, majd hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, végül a tojás és a tejföl hozzáadásával tésztává gyúrtjuk.
1 órát hideg helyen pihentetjük

Lisztezett munkalapon kb. 6 mm vastagra kinyújtjuk, majd tetszőleges formával kiszúrjuk.

Sütőpapírral leterített sütőlapra rakjuk, tojásfehérjével lekenjük, és földimogyoró forgácsokat szórunk a tetejére.

170°C-ra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, a csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, belemártjuk a keksz egy részét.

Tipp:

Ünnepek előtt néhány nappal már elkészíthető, zárt dobozban eltartható.