Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Apró zserbó recept

Apró zserbó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 1 csipet só
    • 15 dkg porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 20 dkg margarin

    Töltelékhez:

    • 7 dkg darált dió
    • 2 púpos ek sárgabaracklekvár

    Tetejére:

    • 5 dkg étcsokoládé
    • 1 tk olaj

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és hozzáadjuk a margarint. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Ha összeállt a tészta, egy folpackba csomagolva a hűtőbe rakjuk 1 órára.

    A darált diót összeforgatjuk a lekvárral. Egy egész nagy sütőlapot sütőpapírral borítunk.  A tésztát kivesszük a hűtőből, majd diónyi golyókat formázunk, két tenyerünk között kicsit ellapítjuk, majd egy dinnyevágó hátoldalával kis mélyedést készítünk rajtuk. (Ha nincs ilyen eszközünk, akkor egyszerűen az ujjunkkal nyomjunk bele egy szélesebb lyukat.)

    Helyezzük az előkészített sütőlapra egymástól egy kicsit távolabb, mert sütés közben terülnek. Majd a lyukakat megtöltjük a diós töltelékkel. Nekem kb. 1 csapott kávéskanálnyi jutott minden egyes sütibe. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8-10 perc alatt megsütjük.

    Ha már látjuk, hogy kezd barnulni a tészta széle, azonnal vegyük ki. Hagyjuk kihűlni.

    A csokoládét az olajjal víz felett felolvasztjuk, majd a kihűlt sütemények tetejét becsíkozzuk vele.

    Tipp:

    Végtelenül egyszerű és mégis nagyon finom aprósüti, ami hamar elfogy. A tésztával könnyű dolgozni, még tojás sem kell bele. A margarintól könnyen összeáll és sütőpor nélkül készül. A sütési idő természetesen a sütőktől függ, érdemes figyelni közben a süteményeket.
    30 db sütemény lett ebből az adag tésztából.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá