Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösboros szederjam recept

Vörösboros szederjam
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg szeder
    • 50 dkg befőzőcukor
    • 3 dl vörösbor
    • 1 alma

    Elkészítése:

    Az almát megpucoljuk, kivágjuk a magházát, felkockázzuk és egy leheletnyi vízzel puhára főzzük.

    A szedret jó alaposan megmossuk, egy nagy fazékba tesszük a cukorral, az almával és ráöntjük a vörösbort.

    Nagyjából egy bő óra alatt lekvár sűrűségűre főzzük.

    Azon forrón sterilizált üvegekbe töltjük, jó szorosan ráhúzzuk a kupakokat, 5 percre fejre állítjuk őket, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

    Tipp:

    A recept egy kiló szederhez íródott, természetesen arányosan felszorzandó az elérhető szedermennyiséghez.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá