Vörösboros szederjam

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Vörösboros szederjam

Hozzávalók:

  • 1 kg szeder
  • 50 dkg befőzőcukor
  • 3 dl vörösbor
  • 1 alma

Elkészítése:

Az almát megpucoljuk, kivágjuk a magházát, felkockázzuk és egy leheletnyi vízzel puhára főzzük.

A szedret jó alaposan megmossuk, egy nagy fazékba tesszük a cukorral, az almával és ráöntjük a vörösbort.

Nagyjából egy bő óra alatt lekvár sűrűségűre főzzük.

Azon forrón sterilizált üvegekbe töltjük, jó szorosan ráhúzzuk a kupakokat, 5 percre fejre állítjuk őket, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A recept egy kiló szederhez íródott, természetesen arányosan felszorzandó az elérhető szedermennyiséghez.