Vörösboros körtelekvár recept

Hozzávalók:
- 1 kg leves körte
- 1 nagy citrom
- 50 dkg befőzőcukor
- 2,5 dl száraz vörösbor
- 1-1 nagy csipet őrölt fahéj, szegfűszeg, szegfűbors
Elkészítése:
A körtét meghámozzuk, negyedeljük, kiszedjük a magházát és apró kockákra vágjuk. Kifacsarjuk a citrom levét, elkeverjük a körtével és a cukorral, majd éjszakára állni hagyjuk.
Másnap hozzáöntjük a vörösbort, majd belekeverjük a fahéjat, a szegfűszeget és a szegfűborsot. Az egészet kis lángon, kevergetve felforraljuk és közepes lángon kevergetve 4 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.
Elvégezzük a zselépróbát (1-2 teáskanálnyi befőzöttet egy csészealátétre teszünk és annak azonnal meg kell dermednie. Ha nem zselésedik még, akkor tovább kell főzni a hozzávalókat).
A lekvárt forró vízzel kiöblített, csavaros tetős üvegekbe töltjük és azonnal lezárjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »