Szőlőlekvár recept

Hozzávalók:
- 2 kg (othelló) szőlő
- 1 citrom
- 60 dkg kristálycukor
- 40 dkg 2:1-es befőzőcukor (pektines)
Elkészítése:
A megmosott szőlőt leszemezzük. Ráfacsarjuk a citrom levét, beletesszük a jól megmosott héját is, majd feltesszük főni.
Ha megfőtt, akkor átturmixoljuk, majd fakanállal kevergetve átnyomjuk a tésztaszűrőn. A magokat és a citromhéjat kidobjuk.
A pépet visszatesszük a tűzre és amikor megint forr, hozzáadjuk a cukrot, majd a befőzőcukrot. Azzal már csak öt percig rotyog, közben leszedjük a habját.
Tiszta, kifőzött üvegekbe töltjük, fejre állítjuk és egy éjszakán át dunsztoljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »