Szamócadzsem recept

Hozzávalók:
- 2 csomag dzsemfix 4:1
- 2 kg friss szamóca
- 50 dkg kristálycukor
Elkészítése:
A szamócát megmossuk és megtisztítjuk a levelektől (kitépjük a csuma résszel).
Ezután a gyümölcsöt aprítógépbe tesszük és összeaprítjuk. Figyeljünk arra, hogy maradjanak benne szamóca darabok, ne legyen teljesen pépes.
Az aprított gyümölcsöt egy edénybe helyezzük, hozzáadjuk a cukrot és a dzsemfixet, majd elkeverjük, felforraljuk, majd forrás után 3-4 percig takarék lángon főzzük.
A dzsemet befőttes üvegekbe töltjük (az üveg pereméig), erősen rázárjuk a kupakot és 1 percre fejjel lefelé állítjuk a megtöltött üvegeket. Erre azért van szükség, hogy vákum képződjön.
Ezután talpra állítjuk az üvegeket, amelyeket szalaggal díszíthetünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »