Szamócadzsem recept
Hozzávalók:
- 2 csomag dzsemfix 4:1
- 2 kg friss szamóca
- 50 dkg kristálycukor
Elkészítése:
A szamócát megmossuk és megtisztítjuk a levelektől (kitépjük a csuma résszel).
Ezután a gyümölcsöt aprítógépbe tesszük és összeaprítjuk. Figyeljünk arra, hogy maradjanak benne szamóca darabok, ne legyen teljesen pépes.
Az aprított gyümölcsöt egy edénybe helyezzük, hozzáadjuk a cukrot és a dzsemfixet, majd elkeverjük, felforraljuk, majd forrás után 3-4 percig takarék lángon főzzük.
A dzsemet befőttes üvegekbe töltjük (az üveg pereméig), erősen rázárjuk a kupakot és 1 percre fejjel lefelé állítjuk a megtöltött üvegeket. Erre azért van szükség, hogy vákum képződjön.
Ezután talpra állítjuk az üvegeket, amelyeket szalaggal díszíthetünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









